Furtuni devastatoare, în Australia

Furtuni însoţite de vânturi puternice au ucis o persoană şi au lăsat fără curent electric sute de mii de locuinţe în estul Australiei, au anunţat miercuri autorităţile, informează AFP.

Intemperiile au afectat marţi zone extinse din statul Victoria, revărsând torente de ploaie şi declanşând rafale de peste 150 km/h, potrivit serviciilor de urgenţă.

Un fermier în vârstă de 50 de ani şi-a pierdut viaţa, aparent lovit de resturi luate de vânt, în timp ce conducea un tractor la est de Melbourne, au declarat autorităţile în cadrul unei conferinţe de presă.

Vântul a propagat, de asemenea, incendii de tufişuri în regiunea Grampians, la vest de Melbourne, mistuind un număr nespecificat de case dintr-un mic oraş.

La momentul culminant al intemperiilor, 530.000 de locuinţe şi sedii comerciale au rămas fără curent electric, a declarat operatorul pieţei australiene de energie. Circa 285.000 de abonaţi erau încă afectaţi miercuri dimineaţă.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL