G7 a adoptat un cod de conduită pentru companiile care dezvoltă sisteme avansate de inteligenţă artificială

Sursă foto: engineersgarage.com
Sursă foto: engineersgarage.com

Liderii economiilor din Grupul celor Șapte (G7) au convenit luni asupra unui cod de conduită pentru companiile care dezvoltă sisteme avansate de inteligență artificială, se arată într-un document al grupului. Acest cod va stabili un punct de referință pentru modul în care marile economii gestionează inteligența artificială, pe fondul preocupărilor legate de confidențialitate și al riscurilor de securitate, potrivit G4media.ro

Codul de conduită voluntar va promova guvernanța responsabilă a IA la nivel mondial. Liderii G7 au solicitat companiilor care dezvoltă sisteme avansate de inteligență artificială să se angajeze să aplice Codul internațional de conduită. Primii semnatari vor fi anunțați în viitorul apropiat, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Liderii economiilor din Grupul celor Șapte (G7), format din Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie și Statele Unite, precum și Uniunea Europeană, au lansat procesul în luna mai, în cadrul unui forum ministerial numit „Procesul Hiroshima”.

„Codul în 11 puncte are ca scop promovarea inteligenței artificiale sigure și fiabile la nivel mondial și va oferi orientări voluntare pentru acțiunile organizațiilor care dezvoltă sisteme de inteligență artificială de ultimă generație, inclusiv modele fundamentale de ultimă generație și sisteme de ultimă generație de inteligență artificială”, se arată în documentul G7.

Codul impune companiilor să ia măsuri adecvate pentru a identifica, evalua și reduce riscurile pe tot parcursul ciclului de viață al IA, precum și pentru a aborda incidentele și modelele de utilizare abuzivă.

Companiile trebuie să posteze rapoarte publice privind capacitățile, limitările și utilizarea și utilizarea abuzivă a sistemelor de IA și, de asemenea, să investească în controale de securitate puternice.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: