Generalul Ben Hodges: Am făcut-o! M-am înșelat că ucrainenii recuperează Crimeea vara asta

Armata-Română-ligamilitarilor.ro_
Armata-Română-ligamilitarilor.ro_

Generalul american în rezervă Ben Hodges, fost comandant al trupelor SUA în Europa, recunoaște că s-a înșelat atunci când afirma că ucrainenii pot recupera Crimeea până la finalul verii.

Hodges a făcut comentariul pe pagina sa de Twitter, răspunzând unui alt comentariu care amintea de declarațiile acestuia și de faptul că s-a înșelat, potrivit DIGI24.

„Da, am făcut-o”, recunoaște Hodges, care precizează însă care este motivul pentru care ucrainenii nu au reușit să recupereze încă Crimeea.

 

„Am crezut în mod greșit că guvernul SUA își va da seama până în această vară că dacă Ucraina câștigă războiul este în interesul nostru. Sper că în cele din urmă își vor da seama de acest lucru. Criticați-mă că am greșit… dar nu pariați împotriva Ucrainei”, a scris Ben Hodges.

În luna iunie, Hodges declara pentru Newsweek că trupele ucrainene, dacă au suficient ajutor militar de la Occident, pot străpunge liniile rusești și pot ajunge în peninsula Crimeea până la sfârșitul verii.

Pentru a face asta, au nevoie de arme de precizie cu rază lungă de acțiune, spunea Hodges, enumerând ATACMS, dronele Gray Eagle, „sau alte sisteme de arme care pot ajunge mai departe decât pot ajunge acum”.

Anterior, în ianuarie, generalul american în rezervă spunea că „Ucraina va elibera Crimeea până la sfârșitul lunii august, iar apoi, în curând, va urma restul”.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: