Ghid ANAF pentru aplicarea facilităților fiscale acordate IT-iștilor, începând cu luna noiembrie 2023

Facebook/ANAF
Sursa foto: ANAF

ANAF a publicat un ghid privind modalitatea de aplicare a facilităților fiscale, acordate persoanelor fizice care desfășoară activități de creare de programe pentru calculator, începând cu veniturile aferente lunii noiembrie 2023. Ghidul ANAF vine în contextul în care scutirea de impozitul pe venit acordată de mulți ani în sectorul IT a fost limitată la venituri de natură salarială de cel mult 10.000 de lei pe lună, în timp ce angajții care beneficiază de această facilitate sunt scutiți de contribuția la Pilonul II, dar pot contribui dacă solicită acest lucru.

Ghid privind modalitatea de aplicare a facilităților fiscale, acordate persoanelor fizice care desfășoară activități de creare de programe pentru calculator, începând cu veniturile aferente lunii noiembrie 2023

ANAF a publicat Ghidul privind modalitatea de aplicare a facilităților fiscale, În materialul realizat de specialiștii ANAF sunt prezentate informații utile referitoare la modalitatea de calcul privind determinarea impozitului pe veniturile din salarii și asimilate salariilor pentru persoanele fizice care desfășoară activități de creare de programe pentru calculator și beneficiază de facilități fiscale sau modalitatea de calcul al impozitului pe venit și al contribuțiilor sociale obligatorii pentru un venit brut mai mare de 10.000 lei.

În concluzie, persoanele fizice prevăzute la art. 60 pct. 2 din Codul fiscal sunt scutite de la plata impozitului lunar pe veniturile din salarii și asimilate salariilor la locul unde se află funcția de bază, pentru venituri brute lunare de până la 10.000 lei, inclusiv.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: