Greblă, despre migraţia aleşilor locali care vor să candideze la un alt partid

Sursă foto: Facebook/ Toni Greblă

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente Toni Greblă a afirmat, referitor la migrarea aleşilor locali pe listele altor partide, în calitate de candidaţi la alegeri, este o decizie de oportunitate politică, nu este de constituţionalitate.

„Eu nu vreau să intru în această dezbatere, pentru că, repet AEP se va păstra neutră, echidistanţă şi egală faţă de toţi competitorii politici, indifferent de faptul că sunt mai mari, mai mici, mai de opoziţie, mai de stânga, mai de centru, mai de dreapta, mai de sus, mai de jos, ne vom comporta în mod egal pentru a le asigura o posibilitate egală tuturor să-şi exercite drepturile lor”, a adăugat el.

„Eu am declarat încă de la începutul mandatului meu la Autoritatea Electorală Permanentă că eu şi întreaga Autoritate Electorală Permanentă  va fi străină de disputele politice, nu va intra niciodată în dispute politice. Eu pot să vă spun doar atât  – decizia este de oportunitate politică, nu este de constituţionalitate”, a afirmat Toni Greblă, chestionat despre faptul că OUG privind comasarea alegerilor va da avea liber la migraţie aleşii locali, până la o eventuală decizie a Curţii Constituţionale, dacă va fi atacată la CCR şi dacă decizia va fi ea nefavorabilă, la finalul şedinţei de vineri a Executivului.

El a mai spus că măsura acestei migraţii a aleşilor locali „poate fi considerată constituţională” şi „e o decizie de oportunitate politică care aparţine competitorilor politici”.

„În opinia mea, măsura poate fi considerată constituţională. E o decizie de oportunitate politică care aparţine competitorilor politici. Eu nu vreau să intru în această dezbatere, pentru că, repet AEP se va păstra neutră, echidistanţă şi egală faţă de toţi competitorii politici, indifferent de faptul că sunt mai mari, mai mici, mai de opoziţie, mai de stânga, mai de centru, mai de dreapta, mai de sus, mai de jos, ne vom comporta în mod egal pentru a le asigura o posibilitate egală tuturor să-şi exercite drepturile lor să poată spere că ţinţele pe care şi le-au propus vor fi fost atinse, însă fără să intrăm în niciun fel de dezbatere politică”, a concluzionat Greblă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL