Grupare care a amanetat bijuterii şi monede false în mai multe judeţe din ţară, destructurată

Poliţie / Facebook
Sursa foto: Poliţia Română

O grupare din judeţul Argeş, care a amanetat bijuterii şi monede false în mai multe judeţe din ţară, a fost destructurată, în urma a 27 de percheziţii care au avut loc în judeţele Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Caraş-Severin şi Constanţa, dar şi în Bucureşti. Prejudiciul este estimat la peste 2 milioane de lei.

”La data de 31 ianuarie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti, au efectuat 27 de percheziţii domiciliare, în 5 judeţe şi în municipiul Bucureşti, la locuinţele unor persoane cercetate pentru constituirea unui grup infracţional organizat, înşelăciune, tentativă la înşelaciune şi punerea în circulaţie de valori falsificate străine”, anunţă, miercuri, IGPR şi DIICOT.

Sursele citate au precizat că, începând cu luna noiembrie 2021, membrii unui grup infracţional organizat, care acţionează în judeţul Argeş, ar fi indus în eroare operatorii unor case de amanet, cu sediile în judeţele Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Caraş-Severin şi Constanţa, prin plasarea de bijuterii şi monede din aur (ducaţi) contrafăcute şi prin solicitarea de împrumuturi în baza contractelor de amanet încheiate, cauzând în patrimoniile unor persoane, identificate până în prezent, un prejudiciu estimat la aproximativ 2.000.000 de lei.

”Membrii grupului infracţional i-ar fi asigurat pe operatorii caselor de amanet că vor respecta obligaţiile contractuale, iar pentru a le câştiga încrederea, ar fi achitat în avans comisionul, însă după împlinirea termenului pentru care ar fi fost încheiate contractele nu s-ar mai fi prezentat să revendice şi să ridice obiectele amanetate. Metodele convenţionale de verificare utilizate de operatorii caselor de amanet nu ar fi putut descoperi falsul, întrucât obiectele ar fi fost minuţios lucrate şi ar fi avut un înveliş consistent din aur”, au mai transmis anchetatorii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL