Guvernul britanic a anunțat un plan în cinci puncte pentru a reduce imigrația

Sursă foto: Freepik.com
Sursă foto: Freepik.com

Ministrul de interne James Cleverly a anunțat un plan în cinci puncte pentru a reduce imigrația, despre care a spus că este „mult prea mare”. Modificările au inclus creșterea salariului minim necesar pentru lucrătorii calificați din străinătate de la 26.200 de lire sterline la 38.700 de lire sterline.

Ministrul Cleverly a afirmat că 300.000 de persoane care au fost eligibile pentru a veni în Marea Britanie anul trecut nu vor mai putea să o facă în viitor. De asemenea, venitul minim pentru vizele familiale a crescut la 38.700 de lire sterline, relatează BBC.

Într-o declarație adresată parlamentarilor, ministrul Cleverly  a spus că migrația în Marea Britanie „trebuie să scadă” și că a existat un „abuz” al vizelor de sănătate și de îngrijire de ani de zile.

Planul de migrație vine după ce cifrele oficiale de luna trecută au arătat că migrația netă a crescut vertiginos până la un nivel record de 745.000 în 2022.

Creșterea bruscă reprezintă o provocare politică uriașă pentru prim ministru Sunak și pentru conservatori, care au promis în repetate rânduri să reducă migrația netă de când au câștigat puterea în 2010 și să „preia din nou controlul” asupra frontierelor Regatului Unit de la referendumul Brexit din 2016.

Manifestul electoral al partidului pentru alegerile din 2019 s-a angajat să reducă numărul, fără a stabili o țintă specifică, în timp ce David Cameron s-a angajat odată să aducă migrația netă sub 100.000 de persoane atunci când era prim-ministru.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL