Hidro Prahova anunță că apa furnizată în municipiul Câmpina este bună pentru consum

Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Pinterest

Furnizorul de apă Hidro Prahova anunță că apa furnizată locuitorilor municipiului Câmpina, al doilea mare oraș al județului Prahova, este bună pentru consum.

Primăria Câmpina și compania de apă recomandaseră, printr-un anunț făcut public vineri, ca locuitorii municipiului să nu folosească apa furnizată la robinet decât în scopuri menajere, după ce analizele pe probe prelevate în luna iunie a anului trecut au arătat aceasta prezintă depășiri la parametrii tetracloretena și tricloretena, scrie News.ro

„Apa din sistemul public în Câmpina este potabilă și poate fi folosită pentru consum uman Hidro Prahova S.A. anunță locuitorii și agenții economici din Câmpina că apa din sistemul public este potabilă și poate fi folosită inclusiv pentru băut sau gătit. Potrivit adresei pe care Hidro Prahova a primit-o astăzi, 28.01.2024, de la DSP Prahova, probele de control prelevate pe 27.01.2024 și prelucrate de Institutul Național de Sănătate Publică la ieșire din stația de tratare Muscel – Voila confirmă că apa este potabilă poate fi folosită pentru consum uman. Hidro Prahova S.A. își exprimă încă o dată regretul pentru situația creată și cere scuze locuitorilor din Câmpina pentru toate incovenientele apărute”, se arată într-un anunț postat duminică pe site-ul operatorului de servicii de apă și canalizare.

Vineri, operatorul Hidro Prahova, cel mai mare furnizor de apă din județul Prahova, anunțase public faptul că recomandă locuitorilor municipiului Câmpina să nu consume apa de la robinet și să o folosească doar în scopuri menajere.

„La o probă de rutină (din cadrul monitorizării de audit) prelucrată de lnstitutul Național de Sănătate Publică (INSP) efectuată la ieșirea din Stația de Tratare a Apei Muscel – Voila Câmpina, a fost identificată o depașire minimală a nivelului de tetracloretena și tricloretena de 12,5 µg/L față de valoarea admisă de 10 µg/L. Trebuie precizat faptul că au fost prelevate probe și din rețeaua de alimentare cu apă potabilă Câmpina (din punctele Spitalul Municipal și Piața Centrală), acestea nedepășind valoarea de 0,51 µg/L, mult sub pragul maxim admis de 10 µg/L. În aceste condiții, Hidro Prahova S.A. a dispus ca, în perioada 26 – 28 ianuarie 2024, să se efectueze igienizarea tuturor rezervoarelor și a stației de tratare Muscel – Voila, după care se va repeta analiza de apă de la ieșire stație pentru a se determina valorile parametrilor tetracloretena și tricloretena”, transmitea, vineri, Hidro Prahova, precvizând că „Proba în cauză a fost prelevată în data de 26.06.2023, iar informarea Direcției de Sănătate Publică Prahova către Hidro Prahova S.A. a venit in data de 25.01.2024”.

Recomandarea a fost făcută în baza rezultatelor unor analize pe probe prelevate în urmă cu jumătate de an compania de apă susținând că tocmai primise de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova rezultatele. DSP Prahova a susținut, la rându-i, că a aflat rezultatele abia în 17 ianuarie și că operatorul de apă cunoștea aceste rezultate cu două săptămâni înainte de a le anunța public.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL