Honda recheamă 750.000 de vehicule din cauza unui defect 

Sursa foto: Unsplash

Honda Motor recheamă 750.000 de vehicule din Statele Unite din cauza unui defect care poate face ca airbagurile să se declanşeze neintenţionat în timpul unui accident, transmite CNBC.

Senzorul de greutate al scaunului pasagerului din faţă se poate crăpa şi poate scurtcircuita, nereuşind să suprime airbagul conform intenţiei, a anunţat marţi Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi (NHTSA).

Dealerii vor înlocui senzorii de greutate ai scaunului.

Rechemarea include anumite vehicule Honda Pilot, Accord şi Civic din anii model 2020-2022 şi unele vehicule Honda CR-V şi Passport din anii model 2020 şi 2021.

Honda, într-o declaraţie depusă la autoritatea de reglementare a siguranţei, a declarat că are 3.834 de cereri de garanţie şi că nu au existat rapoarte de răniri sau decese legate de problema rechemării, începând din iunie 2020.

În încercarea de a explica de unde ar proveni defectul, Honda a declarat NHTSA că, după ce un dezastru natural a afectat fabrica de producţie a unui subcontractant, un furnizor a schimbat temporar materialul de bază de pe placa de circuit imprimat a senzorului de greutate a scaunului.

Citeşte mai mult aici

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: