HoReCa: FoodService & Hospitality Expo-Un regal de gusturi și culori

FoodService & Hospitality Expo
Sursa foto: PS News

Pasionații de artă culinară din HoReCa s-au întâlnit, în acest weekend, la cea de-a treia ediție a FoodService & Hospitality Expo. Evenimentul s-a desfășurat la Sala Laminorul din capitală și a prezentat vizitatorilor cele mai noi servicii și tehnologii dedicate industriei alimentare dar și produse alimentare, băuturi,  ori aditivi alimentari, produse de curățare și igienă, articole de veselă pentru hoteluri, restaurante, mobilier, ambalaje etc.

De la masterclass-uri conduse de cei mai apreciați Chefi, la discuții pe teme actuale ale industriei, evenimentul a arătat ce ne rezervă viitorul în materie de gastronomie.

Mâncarea bună este cea care aduce oamenii împreună!”( Chef Cătălin Atomei)

Chef Catalin Atomei
Sursa foto: PS News. Chef Catalin Atomei

Chef Cătălin a fost în centrul atenției cu o demonstrații culinare live, dezvăluind secretele preparatului perfect și surprinzându-ne cu rețete inovatoare de sushi, in timp ce 8 Chefi s-au întrecut in  finala Unichef Cup 2023, un proiect educațional, desfășurat în cea de-a doua zi a expoziției.

Concurs Chefi HoReCa
Sursa foto: PS News

Soluții AI pentru comunicarea cu clienții

Un alt workshop a fost cel dedicat instrumentelor necesare pentru a te adapta și a prospera în era digitală a HORECA. AI poate transforma industria HoReCa prin automatizare pentru suportul clienților, optimizare rapidă a fluxurilor și, bineînțeles, soluții AI pentru comunicarea cu clienții.

Nu a lipsit nici ocazia de a învăța de la experți de talie internațională, arta potrivirii vinului cu preparatele.

Vinuri Expozitie
Sursa foto: PS News

Împreună cu Horeca Inside, Organizator a fost și Foodhubconsulting  reprezentat prin Odai Shhab care a povestit cititorilor PS News cum s-a născut idea acestui târg expozițional.

Odai Shhab si Silvia Ion
Sursa: PS News. Odai Shhab si Silvia Ion

“ Călătorind foarte mult și mergând la alte expoziții internaționale, Dubai, Paris, Berlin etc, s-a născut visul ca și noi să avem o amprentă în Europa de Est. Și această amprenta să fie România. Anul acesta avem doar 10 invitați internaționali dar anul viitor ne vom asigura că vor fi cel puțin 30 de expozanți. Cerere avem de acum. Cumva, anul acesta a fost începutul pentru expunerea internațională și ne dorim ca acestasă fie cel mai relevant târg din Estul Europei.”

Odai Shhab  se așteaptă ca peste 10 000 de persoane  să fie prezente la expoziție, în cele 3 zile de târg. Anii trecuți, numărul persoanelor care au participat și au vizitat târgul a fost în jur de 5000, pe  fiecareediție.

HoReCa este în plină expansiune

“ HoReCa este intr-o perioada foarte bună. Încă este o piață cu o dinamică foarte mare. Este în plină dezvoltare și mai există încă foarte mult loc pentru dezvoltare, iar apetitul românilor este în creștere de la an la an, publicul fiind curios pentru cât mai multe servicii ceea ce este un lucru bun pentru industria ospitalității”.

HoReCa Inside are cea mai mare platforma de comunicare pentru industria HoReCa. Marii expozanți de anul acesta sunt: Metro, Ocean Fish, Selgros, Unilever.

“Dorim să atragem și expozanți mici și mijlocii în edițiile viitoare. Acum avem și producători mici de brânzeturi, de vinuri, de crame. Ușile sunt deschise pentru toată lumea.”

Organizarea evenimentului a depășit cu mult 100 de mii de euro, potrivit organizatorilor.

Kitchen Battle a lui Adi Hădean

Un alt moment la FoodService & Hospitality Expo a fost Kitchen Battle, un concept adus în România de Adi Hădean. În fiecare zi au fost prezenți doi bucătari renumiți din țară care au primit același coș de cumpărături și au pregătit o cină pentru 150 de persoane. Intrarea la battle a costat 600 de lei, iar toate fondurile strânse vor merge către un ONG care se ocupă de copiii defavorizați.

Dessert Journey

Concurs patiserie
Sursa foto: PS News

Un moment dulce l-a reprezentat concursul în care cofetari și patiseri au creat deserturi care să sugereze o călătorie, îmbinând elemente retro și moderne. Câștigătorul va reprezenta România la concursul internațional de patiserie de anul viitor.

Potrivit  Silviei Ion, organizator și managing partner Horeca Insight,

„FoodService & Hospitality Expo reprezintă cu siguranță punctul culminant al lunilor de efort investit cu consecvență în a pune în valoare potențialul ospitalității românești la cel mai important eveniment al industriei”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: