Huşanu ( SANITAS Bucureşti), după întâlnirea cu premierul Ciolacu: Din păcate astăzi nu am rezolvat nimic

Sursa foto: Facebook / Viorel Husanu

Viorel Huşanu, preşedintele SANITAS Bucureşti, a declarat miercuri, după întâlnirea cu premierul Ciolacu, pe tema revendicărilor celor din sistemul de sănătate, că din păcate nu au rezolvat nimic. El a precizat că în opinia Guvernului, nu ar trebui să fie o creştere uniformă de 20% în sistem şi nu vor renunţa la această solicitare, fiind dispuşi să ajungă până la grevă generală.

”Din păcate astăzi nu am rezolvat nimic, în sensul că a venit la întâlnirea noastră ( premierul, nr), a vorbit foarte frumos despre noi, despre investiţiile pe care promite să le aducă în acest sistem de sănătate, dar nu promisiuni asupra pricnipalelor revendicări ale noastre, mărirea veniturilor cu 20%. Asupra acestui aspect nu a făcut nici măcar o promisiune”, a spus Viorel Huşanu, preşedintele SANITAS Bucureşti, în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News.

Huşanu a precizat că, dacă acest lucru nu se rezolvă, ”sunt dispuşi să ajungă până la grevă generală”.

”Cu toate că este greu să faci o grevă generală în sănătate, noi suntem determinaţi să ajungem acolo şi în acest clipe ne organizăm să respectăm legea, adică să asigurăm o treime din personal care să fie prezent la locul de muncă, şi pe de altă parte ne organizăm să nu dufere pacienţii, doamne fereşte, să nu avem pierderi de vieţi omeneşti”, a spus reprezentantul SANITAS.

Viorel Huşanu a mai spus că propunerea Guvernului a fost să i se dea un răgaz de 10 zile în care să constituie o comisie compusă din reprezentanţii SANITAS, cei al Ministerului Muncii, Sănătăţii şi cei de la Finanţe, pentru a identifuca soluţii astfel încât şi această revendicare de creşteri de venituri să se producă.

”În opinia Guvernului, nu ar trebui să fie o creştere uniformă de 20% , dumnealor au spus că ar trebui să vedem dacă anumite categorii ar merita mai mult sau mai puţin, nu toţi această medie. Noi nu vom ceda până nu vom primi pentru toate categoriile, pentru că, dacă vom face o discriminare şi vor da doar la asistente, la medici, asta înseamnă că vor exista suprapuneri salariale şi să repetăm greşelile din trecut”, a completat Huşanu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL