Iliescu: Le mulţumesc angajaţilor SPP, foşti şi actuali, pentru contribuţia la construcţia democraţiei româneşti

Sursa: Facebook

Fostul preşedinte Ion Iliescu le mulţumeşte marţi angajaţilor SPP, foşti şi actuali, pentru contribuţia la construcţia democraţiei româneşti, arătând că speră ca această relaţie instituţională de încredere dintre SPP şi România să adauge mulţi ani înainte celor 34 pe care îi sărbătorim azi. În mesajul intitulat ”LA MULŢI ANI, SERVICIULUI DE PROTECŢIE ŞI PAZĂ !”, Iliescu afirmă că ”Serviciul de Protecţie şi Pază are un rol fundamental în a garanta siguranţa naţională a democraţiei şi îndeplineşte această sarcină printr-o morfologie instituţională occidentală şi europeană”.

Fostul preşedinte al României scrie pe pagina personală că prin Decretul-Lege nr.204 din 7 mai 1990 se înfiinţa Unitatea Specială de Pază şi Protocol, structură în componenţa Brigăzii 30 Gardă, în subordinea Ministerului Apărării Naţionale.

”Apărea o nouă bornă în construcţia instituţională a României, după Revoluţia din Decembrie 1989, precursorul Serviciului de Protecţie şi Pază, care va beneficia ulterior, în 1991, de o lege proprie. Aşadar, de 34 de ani, unul dintre pilonii democraţiei româneşti asigură normalitatea societăţii civile”, spune Ion Iliescu pe blogspot.

Potrivit fostului şef al statului, ”Serviciul de Protecţie şi Pază are un rol fundamental în a garanta siguranţa naţională a democraţiei şi îndeplineşte această sarcină printr-o morfologie instituţională occidentală şi europeană”.

”Aniversarea SPP presupune celebrarea unei tradiţii în educaţia şi performanţa militară, dar şi a unui spirit modern al României, care nu e cu nimic mai prejos decât al altor state din U.E. în privinţa standardelor sistemelor de apărare. Reamintesc, cu această ocazie, că ordinea civilă şi pacea sunt rezultatul unui efort corelat al misiunilor interne şi externe ale SPP, alături de alte instituţii de o demnitate egală, în spatele cărora stau profesionişti dedicaţi, oameni care dincolo de sacrificii personale, impuse de excelenţa carierei în acest domeniu, lucrează pentru echilibrul nostru social şi civil”, afirmă Ion Ilescu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL