Imobilele confiscate vor putea fi folosite de stat: „deblocăm o situaţie care trenează de ani de zile”

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul va aproba, vineri, transferul către autorităţile locale al imobilelor confiscate ca urmare a unor hotărâri definitive, în vederea dezvoltării de noi proiecte investiţionale, a anunţat premierul Marcel Ciolacu, notează Agerpres.

„Deblocăm o situaţie care trenează de ani de zile şi dăm posibilitatea transferului către autorităţile locale a imobilelor confiscate ca urmare a unor hotărâri definitive pronunţate în materie penală, dar şi nevalorificate în vederea recuperării prejudiciilor. Astfel, cu o serie de condiţii extrem de clare impuse de Ministerul Justiţiei, comunităţile locale vor putea prelua aceste imobile în vederea dezvoltării de noi proiecte investiţionale în beneficiul propriilor comunităţii”, a afirmat Ciolacu, la începutul şedinţei Executivului.

Pe ordinea de zi a reuniunii se află un proiect de ordonanţă privind unele măsuri pentru bunurile proprietatea publică sau privată a statului, precum şi pentru administrarea eficientă a proprietăţilor statului.

Potrivit actului normativ, bunurile de natura clădirilor şi a terenurilor aferente indiferent de destinaţia acestora, echipamente încorporate în acestea, clădiri speciale, precum şi orice alte bunuri imobile indiferent de natura acestora intrate în proprietatea privată a Statului Român prin confiscare ca urmare a unor hotărâri judecătoreşti definitive pronunţate în materie penală, cu excepţia celor aflate sub incidenţa Legii nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, aflate în gestionarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, situate pe teritoriul unor unităţi administrativ-teritoriale, pot fi transferate în domeniul public al acestora, fără plată, dacă bunurile nu au fost valorificate la trei licitaţii publice succesive în condiţiile prevăzute de Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei Guvernului nr. 14/2007, cu obligativitatea beneficiarului transferului de a respecta cumulativ unele condiţii.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: