Importanța Congresului PPE de la București. Christine Thellmann (PNL): Securitatea Europei este pe buletinul de vot

Foto Inquam

Deputat PNL și membru al Comisiei pentru administraţie publică, Christine Thellmann a explicat pentru PS News ce înseamnă alegerea Bucureștiului ca loc de desfășurare al Congresului PPE. “România este pe harta europeană a PPE”, a afirmat Thellmann adăugand că este “o oportunitate de a reitera dezideratul țării noastre de a intra în Schengen și pe cale terestră”.

foto; Sibiul in imagini

„Congresul PPE este cel mai important eveniment politic al Europei înainte de alegerile europarlamentare. Faptul că acest Congres are loc la București, organizat de PNL, demonstrează că suntem puternici în Europa, dar și rolul și recunoașterea de care se bucură României în Uniunea Europeană. Găzduirea acestuia, reprezintă totodata o oportunitate de a reitera dezideratul țării noastre de a întra în Schengen și pe cale terestră.

Partidul Popular European (PPE) este una dintre cele mai mari și influente familii politice din Europa, reprezentând interesele partidelor conservatoare, creștin-democrate și de centru-dreapta din statele membre ale Uniunii Europene (UE), care a asigurat stabilitatea și dezvoltarea Europei.

Am speranța ca după alegerile din 9 iunie a.c, să obținem și mai multe mandate în Parlamentul European și să putem apăra în continuare interesele fermierilor, ale industriei  ale cetățenilor nostrii, dar și parcursul european al Republicii Moldova.  Absorbția fondurilor europene este la cel mai înalt nivel din ultimii ani – 94%, PNL și PPE având un rol determinant în finanțarea PNRR.  În momentul de față se finanțează ample proiecte de modernizare ale țării noastre beneficiarii direcți fiind românii.

Putem da  două cifre concrete care ne arată că fodurile UE dezvoltă cu adevărat România:

  •      32,13 miliarde euro – sunt bani europeni care au intrat în România prin programele finanțate din Fondurile Europene Structurale și de Investiții (FESI) și Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane (FEAD), pentru perioada de programare 2014 – 2020;
  •      și aprox. 40,52 miliarde euro – valoarea totală a contractelor de finanțare semnate, iar rata de contractare este de 164,9% din alocare

În ciuda provocărilor pe care le reprezintă extremismul european și euroscepticismul, Uniunea Europeană trebuie să își continue obiectivele de integrare și cooperare între statele membre. În ciuda opoziției din partea unor partide și mișcări, atât din România, cat și din alte țări europen, UE rămâne un proiect politic și economic unic în lume, cu obiective de consolidare a păcii, securității, prosperității și solidarității între statele membre.

Dacă vom ține cont de aceste amenințări, vom putea construi împreună o România stabilă, sigură și modernă. La alegerile europarlamentare din acest an securitatea Europei este pe buletinul de vot”, a conchis Christine Thellmann.

 

București găzduiește Congresul Popularilor Europeni, unde se așteaptă să fie dezbătute strategiile pentru alegerile din iunie și desemnarea Ursulei von Der Leyen la șefia CE.

”Avem confirmată lista liderilor europeni care vin săptămâna aceasta la Congresul PPE de la Bucureşti. 11 şefi de state şi de guverne din Uniunea Europeană, împreună cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, au confirmat prezenţa la Congresul Partidului Popular European din 6 – 7 martie de la Bucureşti”, a scris Siegfried Mureşan pe Facebook.

Euroxdeputatul PNL a prezentat lista completă a şefilor de state şi de guverne şi ai liderilor UE care vor lua cuvântul la congres: Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen – Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola – Preşedintele Grupului PPE din Parlamentul European, Manfred WEBER – preşedintele României, Klaus IOHANNIS – prim-ministru Finlandei, Petteri ORPO – prim-ministrul Luxemburgului, Luc FRIEDEN – prim-ministrul Suediei, Ulf KRISTERSSON -preşedintele Ciprului, Nikos CHRISTODOULIDES -cancelarul Austriei, Karl Nehammer -prim-ministrul Irlandei, Leo VARADKAR – prim-ministrul Croaţiei, Andrej PLENKOVIĆ – prim-ministrul Poloniei, Donald TUSK – prim-ministrul Greciei, Kyriakos MITSOTAKIS – prim-ministrul Lituaniei, Ingrida SIMONYTE”

Printre cei 13 șefi de stat și reprezentați din 44 de state prezenți la eveniment se numără și cancelarul Austriei, Karl Nehammer, cel care blochează nejustificat de 2 ani aderarea României la Schegen, care este așteptat să se întâlnească cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Karl Nehammer, care blochează nejustificat România la Schengen, vine la Congresul PPE din București

Congresul, organizat de liberali, are loc pe parcursul a două zile și va marca o discuție amplă asupra temelor precum combaterea extremismului, propagarea fake news-urilor și sprijinul pentru aderarea României la Spațiul Schengen.

Venirea lui Nehammer în România vine la doar o zi după ce ministrul austriac al Internelor a declarat că „nu se grăbeşte” cu luarea unei decizii în ceea ce priveşte graniţele terestre, preferând să vadă cum funcţionează acest Schengen parţial şi apoi „să se mai gândească”.

„Cred că este greşit să speculăm cu privire la efectuarea următorului pas înainte de a fi făcut primul pas”, a punctat ministrul austriac de interne.

În cadrul evenimentului, se vor stabili și poziții importante pentru viitorul Europei.

„În Bucureşti vom da o idee despre ce vom oferi cetăţenilor Europei şi vom nominaliza candidatul nostru pentru preşedinţia Comisiei Europene şi acela va fi Ursula von der Leyen”, spune liderul PPE Manfred Webe

În paralel, președintele Klaus Iohannis a primit-o la Palatul Cotroceni pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, cu care a discutat despre sprijinul acordat Moldovei în calea sa spre Uniunea Europeană și despre importanța consolidării democrației în Europa.

 

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL