Imunitatea lui Băsescu îi permite să amenințe

Lucian Bolcaș a spus că imunitatea de care se bucură președintele Traian Băsescu i-a permis șefului statului să ajungă în situația în care își permite să amenințe și să șantajeze.

„Dosarul privind excepția de neconstituționalitate este înregistrat la Curtea Constituțională și se află în faza de raport. Este o procedură în care un judecător întocmește un raport pentru a se fixa un termen. Ideea supremei imunități este discutabilă pe două planuri: pe planul dreptul pozitiv – adică ceea ce prevede Constituția: Președintele nu are altă imunitate decât cea a deputaților și senatorilor. În plus, se poate discuta și pe planul teoretic: dacă aceasta este modalitatea cea mai pragmatică de a realiza o adevărată egalitate în fața legii în condițiile în care se îndeplinește o anumită funcție.

La ora actuală, discuția nu poate fi purtată decât pe planul dreptului pozitiv. Imunitatea i-a permis lui Traian Băsescu să ajungă la situația în care șantajează în mod public, iar aici mă gândesc la cazul Gabrielei Firea. Imunitatea i-a permis să amenințe și să vorbească în termenii în care a vorbit despre un judecător membru CSM. Această imunitate dacă se menține, în cadrele sale teoretice, generează monștri, iar monstrul l-ați văzut”, a zis Lucian Bolcaș la Antena 3, citat de DCnews.ro.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: