Încălcare masivă a securității datelor: 200.000 de conturi de pe Facebook Marketplace, dezvăluite online

Atac Cibernetic
Sursa foto: Freepik

O încălcare masivă a securității datelor a expus numerele de telefon, adresele de e-mail și informațiile personale a 200.000 de utilizatori ai Facebook Marketplace.

Atacul ciberneic s-a produs în octombrie 2023, informează MailOnline, iar setul de date este încă disponibil, fiind acum de vânzare pentru infractorii cibernetici în vederea creării de escrocherii specifice:

 „În octombrie 2023, un infractor cibernetic a pătruns într-un în serverul unui contractant care gestionează servicii de cloud pentru Facebook și a furat baza de date parțială a utilizatorilor, cu 200.000 de intrări”.

Datele au fost postate pe un forum de hacking de către un cunoscut infractor cibernetic care operează sub pseudonimul InfoBroker.

Jake Moore, consilier global în domeniul securității cibernetice pentru ESET, spune că „InfoBroker are un istoric de pătrundere cu succes în rețele. (…) A mai compromis date din domeniul sănătății înainte, deci nu are nicio morală sau etică, dar a vizat și HP, deci este evident faptul că e în căutare de bani mulţi”.

El spune că aceste date ar fi fost vândute pe dark web timp de luni de zile la aproximativ 1 dolar pe linie de date.

Datele însuşite de hackeri conțineau o mare varietate de informații personale, inclusiv nume, numere de telefon, adrese de e-mail, ID-uri Facebook și informații despre profilul Facebook. Ele au fost verificate ca fiind legitime de către BleepingComputer, care a reușit să potrivească adresele de e-mail și numerele de telefon din eșantionul de date.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL