Inflația a scăzut la 2,9% în zona euro, în contextul înăspririi politicii monetare

Politica monitară
Sursa foto: Internet

Inflația este în scădere în zona euro, atingând, potrivit estimărilor, nivelul anual de 2,9% în octombrie 2023, în timp ce economia spațiului monetar unic încetinește, potrivit datelor raportate marți de Oficiul pentru Statistică al Uniunii Europene (Eurostat).

”Inflația zonei euro este de așteptat să fie de 2,9% în octombrie 2023, în scădere de la 4,3% în septembrie”, a comunicat Eurostat.

”Examinând principalele componente ale inflației din zona euro, cea mai mare evoluție anuală se înregistrează la alimente, alcool și tutun (7,5%, comparativ cu 8,8% în septembrie), urmată de servicii (4,6%, comparativ cu 4,7% în septembrie), de produsele industriale non-energetice (3,5%, comparativ cu 4,1% în septembrie) și de energie (-11,1%, față de -4,6% în septembrie)”, precizează Eurostat.

Banca Centrală Europeană (BCE) are obiectivul atingerii, pe termen mediu, a unei inflații de 2,0%, astfel că a majorat semnificativ dobânda de referință în ultimul an și jumătate, oprind de curând seria majorărilor.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL