ING Bank acordă 1,3 milioane de euro pentru extinderea a unor secții a spitalelor din București și din Târgu-Mureș

spital
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

ING susține financiar, cu 1,3 milioane de euro, Asociația Inima Copiilor. Această sumă va sprijini extinderea Secției de Terapie Intensivă Cardiacă a Spitalului pentru Copii Marie Curie din București și construcția noii Secții de Terapie Intensivă Nou-născuți a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș.

Proiectul este derulat de Asociația Inima Copiilor, ale cărei inițiative au angrenat de-a lungul timpului susținere din partea angajaților în cadrul programului “Adoptă un Proiect”, prin voturi dar și în acțiuni de voluntariat pentru ONG.

“În fiecare zi, în România vin pe lume inimi care au nevoie de ajutor ca să continue să bată: copii cu malformații cardiace, nou-născuți cu afecțiuni extrem de grave. Cu toții merită cele mai bune condiții de tratament, în secții performante și moderne. Sponsorizarea primită de la ING Bank ne ajută să facem cele două proiecte așa cum le-am conceput, cu maximum de atenție la fiecare detaliu. În numele viitorului acestor copii, în numele echipelor medicale pe care le ajutăm astfel să își facă meseria în condiții mai bune, mulțumim din inimă, ING Bank!” spune Alexandru Popa, președinte al Asociației Inima Copiilor.

Asociația Inima Copiilor va folosi aceste fonduri pentru achiziția echipamentelor medicale necesare, instalarea și punerea în funcțiune a instalației de climatizare specializată din Secția de Terapie Intensivă Cardiacă a Spitalului pentru Copii Marie Curie din București și pentru a acoperi costurile corespunzătoare realizării construcției și a infrastructurii pentru trei dintre cele 27 de posturi de tratament (saloane individuale) pentru nou-născuți de la Secția de Terapie Intensivă Nou-născuți a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș.

Alături de sponsorizare, ING Bank a mai derulat în 2023 programul de granturi „Adoptă un Proiect” în care au fost cuprinse 7 proiecte care implică 18 grădinițe, școli și licee din 8 județe au primit finanțări de aproape 330.000 euro în cadrul ediției 2023 a programului de granturi „Adoptă un Proiect”, lansat și susținut de ING Bank România. Dedicat anul acesta instituțiilor de învățământ, el s-a adresat inițiativelor care contribuie la reducerea impactului negativ asupra mediului înconjurător și crearea de spații sustenabile pentru desfășurarea activității elevilor.

Cele 7 proiecte, alese de un juriu intern ING, contribuie la eficientizarea energetică a școlilor, la îmbunătățirea spațiilor de învățare pe criterii de sustenabilitate, extinderea infrastructurii pentru gestionarea deșeurilor, dar și la conștientizarea importanței mediului înconjurător. Concret, vorbim despre instalarea de panouri fotovoltaice în 5 școli din Iași și Prahova, montarea de becuri led cu senzori de mișcare și economizoare de apă în 4 școli din Cluj sau reamenajarea sustenabilă prin design participativ în 5 școli din București, Hunedoara, Suceava și Vaslui.

Mai mult de atât, toate cele 18 școli își propun să contribuie la susținerea educației de mediu și să încurajeze atât elevii, cât și comunitățile în care se află, să participe la cursuri, activități practice și excursii în arii naturale protejate sau în zone expuse impactului antropic.

„Educația pentru adoptarea unui stil de viață mai sustenabil merită adusă în atenția celor care au puterea de a schimba viitorul: tinerii. Orice inițiativă care poate să contribuie la transformarea generațiilor următoare în susținători activi ai cauzelor ce promovează un mediu mai bun de trăit este binevenită. Adoptă un Proiect este un liant între inițiatorii programelor de sustenabilitate, comunități și angajații ING, un spațiu unde colegii noștri își pot arăta susținerea pentru proiecte cu impact pozitiv asupra mediului, așa cum au făcut în ultimii 10 ani. Ne bucurăm că Adoptă un Proiect s-a dovedit a fi un program cu longetivitate, care unește colegii de peste tot din bancă ce își doresc să aibă un cuvânt de spus, să susțină și să sprijine societatea civilă”, spune  Misha Ioniță, Director de Resurse Umane la ING Bank România.

Citește mai mult AICI

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL