Înscrieri clasa pregătitoare 2024. Ministerul Educației a oferit răspunsuri pentru întrebările părinților

Sursa foto: Freepik

Înscrierile pentru clasa pregătitoare încep pe 11 aprilie, când părinții vor putea completa cererile-tip.

Perioada de înscriere în învățământul primar este cuprinsă între 11 aprilie-14 mai, timp în care părinții pot depune cererile-tip. Ministrul Educației a transmis că, în această perioadă, părinții vor avea acces la un număr Telverde, unde vor putea primi răspunsuri pentru întrebările legate de înscriere.

„Colegii mei au adunat cele mai frecvente întrebări şi răspunsuri legate de înscrierea la şcoală în 2024. În perioada înscrierilor, la nivelul fiecărui inspectorat şcolar va fi disponibil un număr Telverde, unde părinţii vor putea suna pentru a primi informațiile de care au nevoie pentru înscrierea copiilor. Numărul de telefon Telverde şi programul de funcţionare vor fi comunicate în timp util de fiecare inspectorat şcolar“, a scris Ligia Deca, pe Facebook.

Totodată, Ministerul Educației a publicat răspunsuri pentru cele mai frecvente întrebări ale părinților.

Cine se poate înscrie în clasa pregătitoare?

  • Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2024, inclusiv;
  • Copiii care împlinesc 6 ani între 1 septembrie-31 decembrie 2024-în clasa pregătitoare în baza recomandării pentru înscrierea în învăţământul primar (eliberată de unităţile de învăţământ cu nivel preşcolar sau în baza evaluării Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională/Centrului Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională – CJRAE/CMBRAE, după caz).

În GALERIA FOTO puteți consulta calendarul înscrierii în învățământul primar.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: