Înșelăciunea care se răspândește alarmant de repede pe Internet. „Apreciază postări pentru bani!”

Sursă foto: Pinterest

Poliția Română informează cu privire la un nou mod de înșelăciune propagat prin intermediul aplicațiilor mobile de relaționare „Apreciază postări pentru bani!”. Anchetatorii spun că mulți internauți pică în plasa infractorilor.

Un nou mod de înșelăciune se propagă cu repeziciune pe internet, prin intermediul aplicațiilor de mesagerie.
Sub pretextul simplu al „aprecierii postărilor pentru bani”, autorii încearcă să atragă utilizatorii într-o schemă de înșelăciune în mediul online.
În era digitală într-o continuă expansiune, tehnologia ne oferă oportunități nenumărate, dar aduce și provocări noi și complexe, una dintre acestea fiind reprezentată de amenințările cibernetice, care evoluează rapid.
Poliția Română a descoperit o tendință alarmantă de înșelăciune care se răspândește rapid prin intermediul aplicațiilor de mesagerie.
Sub pretextul simplu al „aprecierii postărilor pentru bani”, autorii încearcă să atragă utilizatorii într-o schemă de înșelăciune în mediul online.
Activitatea infracțională începe cu primirea de către utilizatori a unor mesaje nesolicitate, formulate în limba engleză sau română, care îi îndeamnă să aprecieze anumite postări pe rețelele de socializare, în special clipuri de pe platforme de specialitate, promițându-le acestă activitate ca fiind un al doilea job sau un venit pasiv, informează Poliția Română.

Cum sunt atrași internauții în capcană

Pentru a crea o iluzie de legitimitate, autorii trimit sume mici de bani în conturile utilizatorilor care apreciază postările. Aceste sume se încadrează între 10 și 50 de lei, fiind menite să stimuleze participarea și să câștige încrederea potențialelor victime.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: