Inspecția Judiciară: controale în dosarele privind infracţiunile săvârşite sub influenţa drogurilor

Sursa foto: pixabay

Şeful Inspecţiei Judiciare, Roxana Ioana Petcu, a cerut, marţi, un control tematic în legătură cu dosarele privind deţinerea de substanţe interzise şi infracţiunile săvârşite sub influenţa acestora.

„Inspectorul-şef al Inspecţiei Judiciare a dispus efectuarea unui control tematic la nivel naţional privind cauzele având ca obiect deţinerea de substanţe interzise şi infracţiuni săvârşite sub influenţa acestora”, se precizează într-un comunicat al IJ transmis AGERPRES.

Doi tineri au decedat şi alţi trei au fost răniţi sâmbătă dimineaţă, după ce un şofer a intrat cu maşina într-un grup de pietoni pe DN 39, în apropierea localităţii 2 Mai, potrivit Agerpres.

În urma accidentului rutier, au decedat la faţa locului o tânără, de 20 de ani, şi un tânăr, de 21 de ani.

De asemenea, au mai fost răniţi doi băieţi – de 19 ani, respectiv 20 de ani – şi o fată, de 20 de ani.

Ulterior producerii accidentului, conducătorul auto a părăsit locul faptei, fiind depistat de poliţişti, la scurt timp, în staţiunea Vama Veche, unde a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Totodată, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Şeful Inspectoratului de poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, chestorul Constantin Glugă, a declarat, luni, că tânărul aflat drogat la volan, care a omorât doi tineri şi a rănit alţi trei în localitatea 2 Mai, fusese oprit în trafic de poliţişti cu circa trei ore înainte de producerea accidentului rutier şi dus la secţie unde, după ce a fost testat pentru alcool, iar rezultatul a ieşit negativ, a fost lăsat să plece.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: