Instanța supremă a rămas în pronunțare pe cererea avocaților de strămutare a dosarului lui Cherecheș

Înalta Curte de Casație și Justiție
Sursă foto: Facebook/ Înalta Curte de Casație și Justiție

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au rămas în pronunţare joi pe cererea avocaţilor lui Cătălin Cherecheş de strămutare a dosarului în care primarul municipiului Baia Mare a fost condamnat definitiv la cinci ani închisoare pentru corupţie.

Avocatul Răzvan Doseanu a explicat că cererea de strămutare a fost depusă înainte ca judecătorii de la Curtea de Apel Cluj să pronunţe sentinţa de condamnare, iar dacă se va admite strămutarea, atunci pedeapsa de cinci ani va fi anulată, iar procesul va fi mutat la altă instanţă pentru rejudecarea apelului.

Unul dintre motivele invocate de avocaţi este faptul că din completul de la CA Cluj a făcut parte şi Georgiana Rodica Farcaş Hîngan, ea fiind judecătoarea pe care soacra lui Cherecheş a încercat să o mituiască, pentru a obţine o condamnare mai uşoară sau chiar achitare. După acel episod, Georgiana Rodica Farcaş Hîngan a făcut cerere de abţinere, solicitând să fie scoasă din complet, cerere care i-a fost însă respinsă.

Avocatul a recunoscut că plecarea lui Cherecheş din ţară a îngreunat apărarea acestuia în instanţă, însă a punctat că mai există două căi de atac prin care se poate obţine anularea condamnării.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: