Internat prăbuşit la Odorheiu Secuiesc

Sursa foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş, Gianina Oreviceanu, a declarat, marţi, cu privire la ancheta derulată în cazul de la Odorheiu Secuiesc, că până la acest moment a fost efectuată o cercetare preliminară la faţa locului, au fost audiaţi martori şi ridicate înscrisuri.

”Până la acest moment a fost efectuată o cercetare la faţa locului, preliminară. Au fost audiaţi o serie de martori şi au fost ridicate o serie de înscrisuri pentru a fi administrate ca probe la dosarul cauzei. În măsura în care cercetările continuă, vom putea să oferim detalii suplimentare”, a declarat presei reprezentantul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş.

Potrivit acesteia, medicii au stabilit că în cazul tânărului de 17 ani moartea a fost ”violentă, prin strivire”.

Secţia de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş a preluat dosarul având ca obiect prăbuşirea unui perete al clădirii în care funcţionează internatul ce aparţine Liceului ‘Tamasi Aron’ din Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita, prăbuşire care a avut loc în cursul zilei de 18 decembrie.

”În cauză se efectuează cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, fiind reţinută următoarea stare de fapt: În data de 18.12.2023, în jurul orei 16,00, un perete al clădirii internatului din cadrul Liceului ‘Tamasi Aron’ s-a prăbuşit. La acel moment, în corpul de clădire se aflau patru elevi ai internatului, aceştia fiind prinşi sub dărâmături. La faţa locului s-au luat măsuri de salvare a celor patru elevi, din păcate unul dintre ei decedând. Este vorba despre o persoană de sex masculin, în vârstă de 17 ani, diagnosticul medicilor fiind stop cardio-respirator, moarte violentă prin strivire”, a precizat Gianina Oreviceanu.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL