Plan Roșu activat în Ialomița. Un autocar cu 40 de pasageri s-a răsturnat

Sursa foto: Meteoplus

Autorităţile din judeţul Ialomiţa au activat planul roşu de intervenţie, duminică dimineaţă, după ce un autocar s-a răsturnat pe un drum din apropierea localităţii Iazu. În autovehicul se aflau patruzeci de persoane, dintre care una a avut nevoie de îngrijirii medicale.

Autocarul a ieşit de pe şosea şi s-a răsturnat pe o parte s-a produs cu puţin înainte de ora 6:00. În autovehiculul care circula dinspre Brăila se aflau patruzeci de persoane, respectiv doi şoferi şi 38 de pasageri.
„Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul judeţului Ialomiţa, începând cu ora 05.48 a fost activat Planul Roşu de intervenţie . La locul evenimentului s-au deplasat de urgenţă şase echipaje de salvatori din cadrul Detaşamentului de pompieri Slobozia, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare, o autospecială de transport personal şi victime multiple, un microbuz şi o ambulanţă SMURD. În sprijinul salvatorilor au intervenit şi două echipaje SAJ tip B şi un echipaj tip C şi o autospecială de transport personal şi victime multiple de la ISU B-IF”, a transmis ISU Ialomiţa.
La ora 6:40 planul roşu a fost dezactivat . În urma accidentului, a rezultat o singură victimă rănită uşor. Este vorba despre unul dintre pasageri.
Având în vedere condiţiile meteo nefavorabile, autorităţile au intervenit pentru a prelua ceilalţi pasageri care au fost transportate către şcoala din localitatea Iazu pentru a fi adăpostite.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: