Întoarcerea lui Dan Voiculescu la butoane. „Preia Dom’ profesor, cu totul, frâiele?”

Foto Adevarul

„Dom’ profesor” a dorit să fie jucător pe trei axe: televiziunea și influențarea percepțiilor, sforării politice și control pe lideri, promițând ajutor sau șantajând cu televiziunea-, scrie Independent News.   

„Au fost ani de zile când Dan Voiculescu a încercat să dicteze politica de stat. Marea ascensiune a început în 2004. S-a folosit de trustul său de presă și a ajutat când o parte când cealaltă. În locale a ajutat Alianța DA, în generale, s-a întors la PSD.

A avut și un mic partiduleț pe care l-a folosit la nevoie. Însă, marele instrument a fost televiziunea.

Au urmat ani de război. Tot timpul a „croșetat” politica în PSD și, mai târziu, în USL

A dorit să fie jucător pe trei axe: televiziunea și influențarea percepțiilor, sforării politice și control pe lideri, promițand ajutor sau șantajând cu televiziunea. A patra axă: banii. Afaceri și influență în dirijarea unor interese.

A fost un jucător de primă ligă, dar niciodată nu a ajuns să conducă efectiv tot jocul. A dat uneori direcția, dar nici Ponta, nici Geoană, nici Dragnea sau chiar Dăncilă nu i-au predat total hățurile.

A urmat perioada de pușcărie. În ultimii ani, a fost mai retras, dar a început să construiască din nou. Acum se dă bătălia. Preia Dan Voiculescu cu totul frâiele?

Și-a găsit un candidat bun pentru Primăria Capitalei. Piedone este un magnet pentru electoratul PSD și AUR. Este la o cotă în București care îi permite să obțină fotoliul de primar.

Piedone este însă și un „levier” folosit de Voiculescu în preluarea frâielor PSD. Ciolacu este din ce în ce mai mult cu spatele la zid. Toți liderii grei au intrat într-un joc al combinațiilor.

Unii vor să îl schimbe pe Ciolacu și se folosesc de Piedone- Voiculescu. Alții, precum Băluță și Negoiță, vor un partener cunoscut la Primărie. Alții vor să îl impună pe Geoană la Președinție.

Se joacă toate interesele în această campanie

Doar că jocul nu este condus nici de Firea, nici de Stănescu, nici de Geoană. Jocul este condus de Voiculescu.

O victorie a lui Voiculescu acum înseamnă preluarea frâielor total de către „dom’ profesor”. PSD va face o întoarcere la partidul de acum 5 ani. Încercările lui Ciolacu de a-l face „curățel” se vor duce pe apa Sâmbetei.

Un joc complex făcut de patronul Antenei pe mai multe fronturi. Nu e întâmplătoare nici lansarea lui Liviu Negoiță la sectorul 1 și nici linșajul care se face la adresa candidatului Alianței.

Prima victorie de etapă va fi în momentul în care PNL și PSD își vor schimba candidatul. Dacă acest lucru se va întîmpla, Voiculescu va avea prima victorie majoră și își va putea impune și următoarele mișcări.

Acum, poate unii vor înțelege mai bine de ce, la un moment dat, Băsescu a terminat-o cu „soluția imorală” și s-a ajuns la un război violent.

E greu ca liderii politici de azi să aibă și forța și întelegerea fenomenului. Sunt prea dependenți de Antena 3. În ultimii anii, au primit un ajutor din partea televiziunii. Au marcat și banul. Fix în campanie, au rămas fără televiziune. Smart.

Oricum, „dom’ profesor” a dovedit că e mai abil decât mulți politicieni de azi. Dacă îi va ieși jocul până la final, va fi „number one” în PSD”, scrie Independent News.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL