Întreţinerea unui mega-iaht confiscat de autorităţile americane costă aproape 1 milion de dolari pe lună

Sursa: Pixabay

Întreţinerea unui mega-iaht confiscat de autorităţile americane de la un oligarh rus costă guvernul SUA aproape 1 milion de dolari pe lună, potrivit noilor dosare din instanţă, citate de CNBC.

Departamentul de Justiţie al SUA solicită permisiunea de a vinde un iaht de 106 metri numit Amadea, pe care l-a confiscat în 2022, susţinând că era deţinut de miliardarul rus Suleiman Kerimov.

Guvernul a spus că doreşte să vândă iahtul de 230 de milioane de dolari din cauza ”costurilor excesive” de întreţinere şi echipaj, despre care a spus că ar putea totaliza 922.000 de dolari pe lună.

”Este excesiv ca americanii să plătească aproape un milion de dolari pe lună pentru întreţinerea Amadea atunci când aceste cheltuieli ar putea fi reduse la zero printr-o vânzare”, potrivit unui dosar al procurorilor americani.

Taxele lunare pentru Amadea, care este acum andocat în San Diego, California, includ 600.000 USD pe lună în costuri de funcţionare: 360.000 USD pentru echipaj; 75.000 USD pentru combustibil; şi 165.000 USD pentru întreţinere, eliminarea deşeurilor, alimente şi alte cheltuieli.

Acestea includ, de asemenea, 144.000 USD în costuri lunare de asigurare pro-rata şi taxe speciale, inclusiv taxele de andocare, de 178.000 USD, ceea ce duce la 922.000 USD, conform dosarelor.

Bătălia pentru Amadea şi costurile pentru guvern evidenţiază provocările financiare şi juridice ale confiscării şi vânzării activelor deţinute de oligarhii ruşi după invadarea Ucrainei de către Rusia.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat săptămâna trecută că Uniunea Europeană ar trebui să folosească profiturile din activele ruseşti de peste 200 de miliarde de dolari pentru a finanţa efortul de război al Ucrainei.

Comentariile ei au reflectat apelurile guvernamentale din primăvara anului 2022 de a blocaiahturile, avioanele private şi vilele miliardarilor ruşi în speranţa de a pune presiune asupra preşedintelui rus Vladimir Putin şi de a strânge bani pentru efortul de război.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL