Învăţătoare din Constanţa, înregistrată când jigneşte copiii, pe care-i face urâţi, tâmpiţi sau nesimţiţi

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

O învăţătoare din Constanţa a fost înregistrată când jigneşte copiii, pe care îi face urâţi, tâmpiţi sau nesimţiţi. Ea îi spune unui copil: ”Ce fel de părinţi ai tu? Ce fel de mamă?”. Poliţia face anchetă pentru purtare abuzivă, iar învăţătoarea a demisionat.

Înregistrări în care o învăţătoare de la Şcoala 43 din municipiul Constanţa au fost publicate în mediul online de Ziarul Amprenta. Potrivit acestora, femeia vorbeşte urât, îi face pe copii urâţi, tâmpiţi sau nesimţiţi.

Astfel, unui copil îi spune: “Ce fel de părinţi ai tu? Ce fel de mamă?”. De asemenea, femeia mai afirmă: “Nu mai pot, nu pot să-mi mai fac orele din cauza unor nesimţiţi. Te ridici şi te duci la colţul de ruşine la tablă, acolo”.

Totodată, pe o elevă o face tâmpită.

“Tâmpita pământului! Mi-ai lipsit o săptămână şi te-a apucat vânzoleala!”

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa a anunţat, marţi, că a aflat despre problemele de la Şcoala numărul 43 la sfârşitul lunii ianuarie.

“Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a luat la cunoştinţă despre această situaţie de la mama respectivei minore în data de 29.01.2024, printr-un e-mail în care a sesizat faptul că doamna învăţătoare a postat pe pagina sa de facebook fotografii cu eleva, fără a avea consimţământul părintelui, precum şi faptul că procesul educaţional de la clasă nu corelează suficient conţinutul programei cu ritmul de parcurgere a materiei şi cu particularităţile individuale ale copiilor;

Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a analizat situaţia respectivă (discuţii cu doamna învăţătoare, cu managerul şcolar, consultarea documentelor rezultate din intervenţia/ gestionarea situaţiei la nivelul unităţii de învăţământ)”, a precizat conducerea IŞJ Constanţa.

Aceasta a solicitat unităţii de învăţământ să finalizeze cercetarea disciplinară, declanşată de şcoală şi să aplice măsurile care se impun.

“În paralel cu aceste măsuri, instituţia noastră a solicitat sprijin Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, precum şi Centrului Judeţean pentru Resurse şi Asistenţă Educaţională Constanţa în vederea identificării soluţiilor specifice, conform expertizei şi atribuţiilor instituţionale;

De asemenea, în data de 30.01.2024 directorul unităţii de învăţământ a pus la dispoziţia Poliţiei Municipiului Constanţa- Secţia 1 Poliţie înregistrările audio-video de la clasa respectivă;

Unitatea de învăţământ a încheiat cercetarea disciplinară şi a sancţionat cadrul didactic cu avertisment, conform legislaţiei în vigoare”, au mai transmis reprezentanţii IŞJ Constanţa.

Conducerea IŞJ a explicat că în această perioadă nu a avut cunoştinţă despre înregistrările apărute în cursul zilei de marţi în spaţiul public, în care învăţătoarea respectivă îi jigneşte pe elevi

“În acest context, astăzi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a luat legătura de urgenţă cu managerul şcolar şi a solicitat gestionarea situaţiei create. În jurul orei 11.30 instituţia noastră a fost anunţată telefonic de către unitatea de învăţământ (angajator) că doamna învăţătoare şi-a depus demisia, solicitând încetarea activităţii cu data de 27.03.2024. Menţionăm că doamna învăţătoare este cadru didactic pensionat, angajat în regim de plata cu ora”, a mai transmis conducerea IŞJ Constanţa.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: