ÎPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei şi Rădauţilor, transportat de urgenţă la spital cu elicopterul SMURD

Sursa foto: Facebook

ÎPS Calinic, arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, va fi transferat de urgență la Iași cu elicopterul SMURD din cauza unei probleme cardiace.

ÎPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a suferit o criză cardiacă. Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, a ajuns, luni, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Suceava, cu o problemă cardiacă.

Potrivit bzi.ro, înaltul prelat a solicitat să fie transferat la Iași pentru a primi tratament. Din primele informații, se pare că acesta urmează să fie transferat cu un elicopter SMURD, care va decola de pe aeroportul din Suceava.

În 2016, ÎPS Calinic a fost supus unei intervenții chirurgicale cardiace minim invazive de plastie de valvă mitrală video – asistată.

Conform informațiilor furnizate de prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași, înaltul prelat a suferit de un bloc atrioventricular total, care are nevoie de îngrijiri de specialitate.

„Elicopterul SMURD a preluat de la UPU Suceava un pacient de 66 de ani, conștient, pe care îl transferă la centrul de cardiologie Iași în vederea stimulării cardiace prin metode intervenționale”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași, conform Ziarul de Iași.

În anul 2016, ÎPS Calinic a mai fost supus unei intervenții chirurgicale din cauza afecțiunilor cardiace. Născut în 1957, Înaltpreasfințitul Calinic a fost episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor din 1991, fiind ales de Sfântul Sinod în iulie 2020 ca arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, unde l-a înlocuit pe IPS Pimen, stins din viață în timpul pandemiei COVID-19.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL