ISU Prahova, despre incendiul de la Ferma Dacilor: Primele echipaje au ajuns la 13 minute de la apelul la 112

Sursă foto: ISU Prahova

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova respinge acuzaţiile conform cărora primele autospeciale ale pompierilor au ajuns la incendiul de la Ferma Dacilor după 40 de minute de la anunţarea evenimentului, oficialii instituţiei explicând că primele echipaje de salvatori au ajuns la 13 minute de la apelul la 112. Precizările sunt făcute în contextul în care tânărul de 16 ani rănit în flăcări şi care şi-a pierdut în incendiu tatăl şi doi fraţi a susţinut public că salvatorii au ajuns după 40 de minute.

”Întrucât în spaţiul public sunt vehiculate informaţii conform cărora pompierii ar fi ajuns la locul intervenţiei după 40 de minute de la efectuarea apelului la 112, pentru corecta informare a opiniei publice, Compartimentul Informare şi Relaţii Publice din cadrul ISU Prahova face următoarele precizări: apelul la 112 a fost primit în dispeceratul ISU Prahova la ora 05:46; după alertare, primele echipaje de pompieri au ajuns la locul intervenţiei la ora 05:59, cu două autospeciale de stingere, o autocisternă şi un echipaj SMURD”, au transmis, miercuri seară, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.
Conform acestora, după sosirea primelor echipaje de salvatori, pentru gestionarea operativă a evenimentului, progresiv, forţele de intervenţie au fost suplimentate. În final, la incendiul de la Tohani au acţionat, în total, 10 autospeciale de stingere, o autospecială de transport personal şi victime multiple, 4 ambulanţe SMURD, 4 autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi 3 ambulanţe de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Prahova.
Clarificările făcute de ISU Prahova vin în contextul în care în spaţiul public au apărut informaţii conform cărora Matei Ene, adolescentul de 16 ani rănit în incendiu şi care şi-a pierdut doi fraţi şi tatăl în urma acestuia, ar fi declarat, la audieri, că pompierii au ajuns la 40 de minute din momentul în care clădirea a început să fie inundată de fum. Adolescentul care a scăpat din incendiu a mai povestit la audieri, conform unor surse judiciare, că s-a trezit şi etajul pensiunii era inundat cu fum, i-a spus fratelui său să îl urmeze şi a coborât, el precizând că nu ştie de ce acesta a rămas la etaj, unde a şi murit.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL