Janet Yellen: SUA îşi permit în mod „absolut” să sprijine financiar atât Israelul, cât şi Ucraina în război

Sursa foto: CNN

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a spus că ţara sa îşi poate permite, în mod „absolut”, să sprijine financiar atât Israelul, cât şi Ucraina, în eforturile lor de război, transmite CNBC.

Preşedintele Joe Biden a reiterat duminică, într-o postare pe Twitter, „sprijinul neclintit” al Washingtonului pentru Israel în războiul purtat împotriva teroriștilor Hamas şi a spus că i-a oferit premierului israelian Benjamin Netanyahu o actualizare atât cu privire la sprijinul militar al SUA, cât şi în privința eforturilor de a proteja civilii, pe măsură ce conflictul se intensifică.

Deşi Casa Albă a susţinut până acum pe deplin ceea ce numeşte „dreptul Israelului de a se apăra”, Biden a remarcat într-un interviu acordat la CBS  că o eventuală ocupare israeliană a Gazei ar fi „o mare greşeală” şi că, în ciuda faptului că Hamas ar trebui eliminată în totalitate, „trebuie să existe o cale către un stat palestinian”. Secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, a revenit la Tel Aviv, luni, pentru o nouă întâlnire cu premierul Netanyahu și cu cabinetul de război, scrie CNN.

Întrebată într-un interviu acordat luni postului Sky News din Marea Britanie dacă SUA şi-ar putea permite să ofere sprijin militar Israelului şi Ucrainei, aflată în războiul cu Rusia, Yellen a spus că „răspunsul este absolut da”.

„America îşi poate permite cu siguranţă să fie alături de Israel şi să sprijine nevoile militare ale Israelului şi, de asemenea, putem şi trebuie să sprijinim Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei”, a spus Yellen, precizând că economia SUA merge „extrem de bine”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL