Karl Nehammer, care blochează nejustificat România la Schengen, vine la Congresul PPE din București

Sursa foto:Facebook/Karl Nehammer

Karl Nehammer, care blochează nejustificat România la Schengen, vine la Congresul PPE din București. Capitala găzduiește Congresul Popularilor Europeni, unde se așteaptă să fie dezbătute strategiile pentru alegerile din iunie și desemnarea Ursulei von Der Leyen la șefia CE.

Printre cei 13 șefi de stat și reprezentați din 44 de state prezenți la eveniment se numără și cancelarul Austriei, Karl Nehammer, cel care blochează nejustificat de 2 ani aderarea României la Schegen, care este așteptat să se întâlnească cu președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

Karl Nehammer, care blochează nejustificat România la Schengen, vine la Congresul PPE din București

Congresul, organizat de liberali, are loc pe parcursul a două zile și va marca o discuție amplă asupra temelor precum combaterea extremismului, propagarea fake news-urilor și sprijinul pentru aderarea României la Spațiul Schengen.

Venirea lui Nehammer în România vine la doar o zi după ce ministrul austriac al Internelor a declarat că „nu se grăbeşte” cu luarea unei decizii în ceea ce priveşte graniţele terestre, preferând să vadă cum funcţionează acest Schengen parţial şi apoi „să se mai gândească”.

„Cred că este greşit să speculăm cu privire la efectuarea următorului pas înainte de a fi făcut primul pas”, a punctat ministrul austriac de interne.

În cadrul evenimentului, se vor stabili și poziții importante pentru viitorul Europei.

„În Bucureşti vom da o idee despre ce vom oferi cetăţenilor Europei şi vom nominaliza candidatul nostru pentru preşedinţia Comisiei Europene şi acela va fi Ursula von der Leyen”, spune liderul PPE Manfred Webe

În paralel, președintele Klaus Iohannis a primit-o la Palatul Cotroceni pe președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, cu care a discutat despre sprijinul acordat Moldovei în calea sa spre Uniunea Europeană și despre importanța consolidării democrației în Europa.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL