Laurențiu Leoreanu: Un conflict între Rusia și forțele NATO este puțin probabil

Sursa foto: media.pnl.ro

Liberalul Laurențiu Leoreanu a vorbit la Digi24 despre situația de securitate din vecinătatea României, precum și despre stagiul militar voluntar.

„Așa cum bine știți în aceasta săptămâna a avut loc o ședința de informare și prezentare de actualități la Ministerul Apărării. Încă de la sfârșitul anului ministrul a invitat membrii celor două comisii. Întâlnirea a avut loc și s-au discutat mai multe aspecte, un briefing asupra acțiunilor ministerului, proiectele legislative si o prezentare a situației geopolitice a României

Vă pot spune că un conflict între Rusia și forțele NATO este puțin probabil. Dar trebuie sa existe o pregătire a armatei și înzestrării acesteia. Un prim proiect este cel cu privire la legea 466 – pregătirea populației pentru apărare, acest serviciu militar voluntar  în termen pentru femei și bărbați care nu au satisfăcut serviciul militar. Șeful armatei are dreptate cu privire la acest subiect, din 2007 nu am mai avut stagiu militar obligatoriu, ca atare ne dorim cadre militare pregătite. Este nevoie și de stimulente pentru tineri. Vor asigura beneficii financiare, cazare si masa gratuită.

Acest proiect se află în circuitul de avizare. Pregătirea militară nu înseamnă intrarea într-un conflict. Pregătirea militara este necesara , așa cum ne pregătim pentru un eventual cutremur sau alt lucru”, a declarat Laurențiu Leoreanu.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL