Le Figaro îi face lui Şoşoacă, care visează la o ”Românie mare” până în Ucraina, un portret deloc măgulitor

Diana Șoșoacă
Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Senatoarea româncă Diana Şoşoacă, care a crescut în sondaje şi se află pe locul trei, visează la o ”Românie Mare” şi agită hărţi cu o Românie care se extinde în Bulgaria, în Republica Moldova în Ungaria şi până în Ucraina, o revendicare naţionalistă care îşi are sursa în perioada dintre cele două războaie mondiale, scrie Le Figaro.

”Forţele de ordine ucrainene atacă preoţi români! Unde este Guvernul de la Bucureşti? Zelenski, nemernicule, lasă românii în pace! Ciolacu, le împrumuţi bani blestemaţilor ăştia de ucraineni? Trădătorule! Îţi vinzi naţiunea, minţi poporul român la televizor, manipulezi opinia publică, manipulatorule! Perversule! Iudo! Ucraineni, nu vă atingeţi de români şi de credinţa noatră! NATO, UE, Statele Unite, îi apăraţi pe aceşti nemernici? Pe aceşti criminali? Nişte  mizerabili! Opriţi masacrul românilor în Ucraina! Daţi-ne teritoriile înapoi!”, o citează cotidianul francez pe senatoarea româncă.

În aceşti termeni ”înfloriţi” s-a exprimat senatoarea Diana Şoşoacă la 9 noiembrie, pe Facebook, scrie Alexis Feertchak.

Сiteste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL