Leoreanu, despre reintroducea serviciului militar obligatoriu: Este foarte greu să faci în momentul de faţă acest lucru

Sursa foto: media.pnl.ro

Deputatul PNL Laurenţiu Leoreanu, preşedintele comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, a declarat marţi despre reintroducea serviciului militar obligatoriu că este foarte greu să faci în momentul de faţă acest lucru, pentru că vorbim şi de fonduri. El a precizat că statul trebuie să reconsidere modul de evaluare şi de recompensare a celor care sunt în serviciul militar activ şi atunci lucrurile pot intra într-o altă paradigmă. ”Noi trebuie să ne ocupăm de acest sistem activ, profesionist şi acest sistem militar voluntar în care oamenii trebuie să se simtă implicaţi, atraşi şi responsabilizaţi, dar în acelaşi timp şi recompensaţi”, a mai spus Leoreanu.

Laurenţiu Leoreanu, preşedintele comisiei de Apărare din Camera Deputaţilor, a declarat în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News,  că acum, serviciul militar voluntar este pe trei luni de zile, cu elemente stimulative pentru cei care doresc să urmeze o carieră, sau nu (..) cu trei salarii medii pe economie, dar ”din păcate s-a văzut că nu a fost suficient de stimulativ”.

”Practic, prin introducerea serviciului militar voluntar s-a dorit întinerirea rezervei pentru că noi avem pe formatul din care facem parte, NATO, o armată profesionistă în care rezerva operaţională a armatei trebuie întinerită. Acest lucru se poate face deocamdată prin serviciul militar voluntar. Nu putem vorbi în momentul de faţă de serviciul militar obligatoriu, aşa um am spus, facem parte din această Alianţă, păstrăm acest format cu armata profesionistă şi rezerva Armatei trebuie întinerită”, a spus Leoreanu.

El a precizat că rezerva voluntară face pregătirea de două săptămâni pe an, pregătire militară.  Întrebat de ce nu se poate reintroduce serviciul militar obligatoriu, Laurenţiu Leoreanu a spus că ”este foarte greu să faci în momentul de faţă acest lucru”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL