Lider al PC susține ideea lui Ponta

Vicepreședintele PC, Codrin Scutaru, a făcut declarații prin care s-a arătat încântat de perspectiva ca România să aibă un comisar european femeie, după apariția informațiilor conform cărora Victor Ponta ar fi propus o asemenea variantă.

Scutaru s-a declarat încântat de cele două nume menționate în acest sens, Rovana Plumb și Corina Crețu.

Este foarte bine că România are şansa să aibă un comisar european femeie. Cele două nume menţionate în analizele de la Bruxelles şi în presa naţională, Rovana Plumb şi Corina Creţu, sunt personalităţi cu legitimitate în mediul instituţional european. În acelaşi timp, mişcarea politică făcută de premierul Ponta poate să aducă României un portofoliu important. România va avea de câştigat dacă în viitoarea Comisie Europeană va fi reprezentată de o femeie! Vorbim tot mai des şi în România despre egalitatea de şanse, despre promovarea femeilor în politică, dar, din păcate, încă suntem în urmă cu reprezentarea echitabilă comparativ cu alte ţări europene. Faptul că viitoarea Comisie se prefigurează a fi formată mai mult din bărbaţi – dacă este să judecăm dupa apelul făcut de J.C. Junker către cele 28 de guverne să trimită şi nominalizări cu femei comisar, nu ar fi un semnal corect către electorii noştri”,  a afirmat Codrin Scutaru.

Întrebat cine consideră că are mai multe şanse să devină viitorul comisar european din partea României, Codrin Scutaru a răspuns că important este că România e pregătită să trimită la Bruxelles un profesionist. „Aşa cum a zis şi domnul Prim-ministru, domnul Juncker va anunţa care sunt viitorii comisari europeani săptămâna viitoare. Oricine ar fi, important este că România este pregătită să trimită un profesionist care să ne reprezinte cu mândrie în Executivul european”, a mai spus Scutaru.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: