Limitarea adaosului comercial: Guvernul are în vedere extinderea sau schimbarea unor produse de pe listă

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a declarat, vineri, despre actul normativ privind limitarea adaosului comercial la alimentele de bază, că este foarte posibil ca lista să sufere modificări, poate să fie extinsă sau unele produse să fie înlocuite cu altele.

Întrebat dacă limitarea adaosului comercial se va prelungi după aceste trei luni, Mihai Constantin a spus: „Există discuţia. În primul rând, suntem la jumătatea termenului de implementare a actului normativ deja în desfăşurare. Am văzut evoluţia anticipată şi dorită implementării acestui act normativ. Şi, da, se ia în considerare extinderea acestui program. Este foarte posibil, dar mai mult de atât nu pot să vă spun la această dată, (…), (lista, n. red.) poate să fie extinsă sau unele produse să fie înlocuite cu altele”.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a explicat că un alt principiu în urma căruia se va lua această decizie de prelungire a acestei aplicări este, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul iniţial, după o consultare foarte atentă şi deschisă cu marii retaileri şi procesatori din ţară, pentru ca solicitările sau normele acestui act normativ să fie unele realiste şi cu efecte concrete în coşul zilnic al consumatorilor români.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: