Lista țărilor non-UE de unde angajează companiile din România personal

Muncitori
Sursa foto; George Calin / Inquam Photos

Penuria de forță de muncă din România determină angajatorii să extindă lista țărilor non-UE de unde recrutează personal, cerându-se muncitori străini inclusiv din Emiratele Arabe Unite (EAU).

Circa trei sferturi dintre companiile din România (70%), cu activităţi în producţie, IT, HoReCa, agricultură sau construcţii, intenţionează să angajeze personal din ţări non-UE, arată rezultatele studiului „HR Insights”, realizat de Asociaţia Furnizorilor de Servicii de Resurse Umane (AFSRU).

Potrivit sursei citate, 46% dintre respondenţi au arătat că estimează o uşoară creştere a numărului de angajaţi pentru anul curent, iar 6% se aşteaptă ca acest număr să înregistreze creşteri considerabile, în timp ce 31% spun că numărul de angajaţi se va menţine cel puţin la acelaşi nivel. Din studiul AFSRU reiese faptul că 70% din totalul companiilor chestionate au în plan să angajeze personal non-UE, respectiv între 1 şi 50 astfel de persoane.

În acest context, 83% dintre participanţii la cercetarea de specialitate, care au recrutat personal din statele non-UE, consideră cadrul legislativ birocratic şi descurajant ca fiind cel mai mare obstacol în demersul lor.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL