Local din Sectorul 5 cercetat pentru evaziune fiscală. Amenzi de 25.000 de lei

Masină de poliție / Inquam Photos / Octav Ganea
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Poliţiştii bucureşteni au confiscat suma de 2.580 de lei în urma unui control într-un local din Sectorul 5 unde accesul la un eveniment se realiza pe baza vânzării unor brăţări de acces care nu erau fiscalizate, iar nouă persoane care aveau asupra lor mai multe substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive au fost conduse la sediul Secţiei 18 Poliţie în vederea lămuririi situaţiei.

Verificările au fost efectuate de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5, împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Sector 5, poliţişti din cadrul Secţiilor 18 şi 19 – Biroul Ordine Publică, Serviciul Poliţia Canină, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi inspectori din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală – Sector 5, alături de comisari din cadrul OPC Sector 5.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES de DGPMB, la momentul controlului comun, în locaţie se desfăşura un eveniment, fiind identificate şi legitimate aproximativ 50 de persoane.

„Accesul la eveniment se realiza pe baza vânzării unor brăţări de acces, acestea nefiind fiscalizate, ocazie cu care a fost ridicată în vederea confiscării suma de 2.580 de lei şi 20 de euro, sume de bani care ar fi provenit din comercializarea brăţărilor de acces. În acest caz, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă. Totodată, în casieria unităţii a fost identificată suma de 684 de lei, care nu a putut fi justificată, sumă care ar fi provenit din vânzarea băuturilor, context în care societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu 10.000 de lei. În urma verificărilor efectuate, comisarii OPC Sector 5 au aplicat 3 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 10.000 de lei, iar poliţiştii locali au aplicat o sancţiune în valoare de 5.000 de lei, urmând a fi efectuate şi verificări suplimentare pe linia respectării prevederilor legale de către inspectori din cadrul ISU BIF”, se precizează în comunicat.

În cadrul acţiunii a fost identificată şi o persoană care figura ca fiind urmărită naţional şi internaţional, verificările urmând să fie continuate de Secţia 19 pentru lămurirea situaţiei şi dispunerea măsurilor legale.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: