Lumea a întâmpinat 2024 cu focuri de artificii, reflecţii şi un rămas bun regal

Sursă foto: Facebook / Politia Locala Bucuresti si Control- www.plmb.ro

Lumea a întâmpinat anul 2024 cu un amestec de sărbătoare şi reflecţie sumbră, relatează Reuters. Sydney a strălucit sub o ploaie de focuri de artificii argintii şi aurii, marcând cea de-a 50-a aniversare a emblematicei sale Opere, în timp ce starea de spirit din Gaza a rămas sumbră, locuitorii fiind mai mult preocupaţi de supravieţuire. În Europa, regina Margrethe a II-a a Danemarcei şi-a anunţat abdicarea după mai bine de o jumătate de secol de domnie.

Iată cum locuri şi oameni din întreaga lume şi-au luat rămas bun de la 2023 şi au întâmpinat noul an:

AUSTRALIA – Sydney a salutat anul 2024 cu un strălucitor foc de artificii cu efecte pirotehnice argintii şi aurii pentru a marca cea de-a 50-a aniversare a faimoasei sale Opere.

GAZA – Locuitorii din Gaza au puţine speranţe că 2024 levva aduce prea multă uşurare după 12 săptămâni de război israelian pentru a elimina Hamas. În Rafah, la graniţa dintre Gaza şi Egipt, care a devenit cel mai mare punct de concentrare pentru palestinienii care fug din alte părţi ale enclavei, oamenii erau duminică mai preocupaţi de încercarea de a găsi un adăpost, hrană şi apă decât să se gândească la Anul Nou.

„În 2024 îmi doresc să mă întorc la ruinele casei mele, să ridic un cort şi să locuiesc acolo”, a declarat Abu Abdullah al-Agha, un palestinian de vârstă mijlocie a cărui casă din Khan Younis a fost distrusă şi care şi-a pierdut o nepoată şi un nepot tineri într-un atac aerian israelian.

DANEMARCA – Regina Margrethe a II-a a Danemarcei a folosit duminică discursul său tradiţional de Anul Nou pentru a anunţa că va abdica la 14 ianuarie, după 52 de ani de domnie, şi că va fi urmată pe tron de fiul său cel mare, prinţul moştenitor Frederik.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL