Luptă politică epică în 2024. Partidele geto-dacilor, nativilor digitali și șoferilor caută intrarea în Parlament

Sursa foto: INQUAM PHOTOS / OCTAV GANEA

În România există în momentul de față aproximativ 300 de partide, aproape zilnic fiind înființate unele noi și radiate unele din cele vechi.

Anul 2023 a fost unul special din acest punct de vedere, fiind an preelectoral, astfel încât s-a înregistrat o adevărată avalanșă de partide nou înființate, care speră ca în 2024 să atingă, singure sau prin alianțe, pragul electoral care permite intrarea în Parlament.

Printre ultimele formațiuni apărute pe eșichierul politic se numără și Partidul pentru Natură, Oameni şi Animale (denumirea prescurtată NOA), cu sediul în Brașov, care a fost înregistrat la Tribunalul București pe 6 octombrie 2023, potrivit unei cercetări Jurnalul.ro. La doar câteva zile distanță, pe 10 octombrie, își marca debutul pe scena politică și Partidul Alianţa Românilor Digitali (denumirea prescurtată ARD). Cu o denumire care face trimitere la România smart, partidul are sediul în Capitală. El este însă la concurență cu Uniunea Nativilor Digitali, apărut ceva mai devreme, în octombrie 2019, în Craiova.

Blocul Suveranist Român (denumirea prescurtată BSR) este un alt partid care aspiră la gloria politică. El a apărut în București în septembrie 2023, dar înregistrarea lui nu a fost lipsită de peripeții, după ce în prima fază Tribunalul București i-a refuzat înregistrarea. Și acesta are însă o concurență serioasă, ea fiind reprezentată de AUR, care a bătut palma pentru o alianță la următoarele rânduri de alegeri cu cinci formațiuni până acum.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL