Magistrala de metrou M6 până la mall Băneasa: În primăvară vor începe „cârtițele” să sape tunelurile de metrou

Sursa foto: Metrorex

În luna decembrie va fi emisă autorizația de construire pentru magistrala de Metrou M6, tronsonul 1Mai- stația Tokio (mall Băneasa), iar în primăvară „cârtițele” vor fi în șantier, a declarat directoarea Metrorex, Mariana Miclăuș.

„Contractorul Lotului 1 și-a obținut toate avizele necesare, în momentul de față a depus documentația pentru eliberarea autorizației de construire la Ministerul Transporturilor. Estimez că în cursul lunii decembrie va fi emisă și autorizația de construire. După emiterea autorizației contractorul va începe relocarea rețelelor de utilități. Eu zic că în primăvară – nu mai departe de luna martie – vom avea TBM-urile în șantier și vor începe să foreze”, a declarat Mariana Miclăuș.

Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor structurilor de rezistența pentru primul tronson al Magistralei M6 de metrou, de la 1 Mai la stația Tokyo (complex comercial Băneasa) a fost semnat de către Metrorex în martie 2022. Constructorul este Asocierea Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.S. – MAKYOL Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S, scrie Hotnews.ro.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: