Man: Avem trei proiecte pilot la sistemul de transport şi de distribuţie pentru pregătirea conversiei cu hidrogen

Mircea Man
Sursa foto: infomm.ro

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) are trei proiecte pilot, atât la sistemul de transport, cât şi la sistemul de distribuţie pentru pregătirea conversiei cu hidrogen, a anunţat Mircea Man, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), la o conferinţă de presă.

 

„Pentru securitatea energetică, parte componentă din securitatea naţională, aş spune doar un singur cuvânt repetat de o mie de ori: investiţii, investiţii, investiţii. Pentru că am trecut o perioadă foarte grea de la apariţia Ordonanţei 118 şi ulterior 27, unii dintre cei mai buni specialişti din autoritate au făcut o activitate pentru care n-au fost pregătiţi: decontarea pentru ceea ce s-a întâmplat prin efectul celor două ordonanţe. Astăzi vorbim de aproape 20 de miliarde care s-au decontat de Ministerul Energiei, dar toată selecţia şi toată sita a fost cernută la autoritate, ceea ce a însemnat o muncă extrem de delicată”, a menţionat Mircea Man, la dezbaterea „Marea Industrie, contributor important la PIB-ul României”, organizată de Financial Intelligence, în parteneriat cu Asociaţia Marilor Consumatori Industriali de Energie din România.

 

Potrivit acestuia, în prezent „facturile sunt la decontare, însă din punct de vedere a decontării efective este apanajul Ministerului Energiei”. El a subliniat că efectul Ordonanţei 27 a produs şi o amânare a tarifelor, ceea ce a creat în piaţă probleme pentru cash flow-ul operatorilor.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL