Manda: OUG propusă de Dragnea încearcă să repare mizeria PNL

Preşedintele PSD Dolj, deputatul Claudiu Manda, spune că ordonanţa de urgenţă privind apartenenţa politică a aleşilor locali propusă de vicepremierul Liviu Dragnea încearcă să repare ‘mizeria‘ făcută de PNL ‘prin transferul către Băsescu şi PDL’.

‘Oricât se agită ei să strige trădare, realitatea din spatele OUG propusă de Liviu Dragnea este una care încearcă să repare, în esenţă, mizeria făcută de PNL prin transferul către Băsescu şi PDL. Oamenii au votat în 2012 USL, au votat împotriva PDL, împotriva lui Băsescu, iar în 2014 niciun liberal nu poate veni în faţa acelor români să le spună că Băsescu sau PDL sunt buni. Cei împotriva cărora românii au votat în 2012 nu s-au schimbat deloc, au rămas la fel sau chiar s-au înrăutăţit’, afirmă Manda, potrivit unui comunicat de presă.

În opinia sa, a trăda votul din 2012 înseamnă a fuziona cu PDL. Social-democratul spune că ”singurul care trădează este PNL”.

‘Liberalii sunt primii şi singurii care trădează: au trădat ALDE pentru PPE, au trădat USL pentru Băsescu. Acum se plâng degeaba, pentru că ei trebuie să înţeleagă un principiu extrem de simplu: trădarea lor nu a fost decisă în comunele din Dolj, Bihor sau Bacău, ci în birourile conducerii PNL din Bucureşti. Aşadar, a-i permite unui ales local să nu meargă orbeşte pe calea bătătorită de Iohannis spre Vila Lac 3 sau de ceilalţi liberali spre Modrogan mi se pare de bun-simţ. Trădarea votului primit în 2012 înseamnă tocmai să fuzionezi cu PDL, cu Udrea şi cu Băsescu şi să mai strigi la televizor că eşti fecioară’, mai spune Claudiu Manda.

Acesta se întreabă retoric de ce liberalii nu se plâng atunci când organizaţii ale partidului pleacă la PMP.

‘Scârţâie în disperare, din toate încheieturile, Podul Minciunilor din Sibiu, ori de câte ori domnul Iohannis şi colegii săi din PNL mai fac un apel la moralitate şi bun-simţ pe subiectul votului de la alegerile locale sau parlamentare din 2012. De ce nu se plâng liberalii, de pildă, atunci când le pleacă organizaţii întregi la PMP-ul Elenei Udrea? Poate pentru că vor să facă alianţe şi majorităţi exact cu Traian Băsescu şi Elena Udrea? Iată un subiect care va fi tratat, veţi vedea, cu o extrem de mare tăcere în rândurile liberalilor. De ce nu se plânge domnul Iohannis că o doamnă care e candidată aşa-zis independentă continuă să fie, de asemenea, şi membră PDL, practic ACL? Iată un alt subiect unde batista liberală va fi pusă uşor peste ţambalul pedelist’, conchide Claudiu Manda.

sursa: agerpres

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL