Marcel Cioacu, despre alegerile din 2024: Un an electoral special

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că la alegerile de anul viitor, la care vor participa și românii din Diaspora, aceștia își vor putea exercita dreptul de vot. Mai mult că Guvernul va asigura organizarea eficientă a acestora, știut fiind faptul că în scrutinele precedente au fost probleme organizatorice.

„2024 este un an electoral special. Urmează trei cicluri de alegeri în care cetăţenii aflaţi în străinătate îşi vor exercita dreptul la vot.

Este de datoria noastră să facilităm exercitarea acestui drept în cele mai bune condiţii. Ştiu că pregătirile deja au început – RADR 2023 având un rol în acest sens – şi vă mulţumesc personal încă de pe acum pentru eforturile depuse.

Guvernul va asigura organizarea eficientă a alegerilor şi vă asigur că aveţi toată susţinerea noastră în organizarea acestor alegeri”, le-a transmis Marcel Ciolacu diplomaţilor români prezenţi la Palatul Victoria, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.

De asemenea, premierul a mai menționat că diaspora are un rol esenţial în asigurarea prosperităţii şi dezvoltarea potenţialului economic al ţării noastre, adăugând că Guvernul susţine antreprenoriatul în România pentru românii din diaspora, prin programul Start Up Nation Diaspora, dar şi prin alte politici.

Dialogul cu diaspora

Marcel Ciolacu a precizat că dialogul cu Diaspora nu trebuie să se rezume doar la afaceri sau asistenţa acordată în situaţii administrative sau de urgenţă, ci trebuie să fie „constant şi proactiv””.

„Cetăţenii români aflaţi în străinătate au dreptul la cele mai bune servicii de reprezentare şi consulare. Iar pentru cetăţenii străini care doresc să obţină vize sau alte servicii de la ambasadele şi consulatele noastre din întreaga lume, modul în care ne prezentăm în faţa lor constituie o carte de vizită a ţării noastre.

Ştiu că Ministerul de Externe depune eforturi în acest sens şi vă mulţumesc pentru activitatea dumneavoastră susţinută. În acelaşi timp, dialogul cu diaspora nu trebuie să se rezume doar la afaceri sau asistenţa acordată în situaţii administrative sau de urgenţă. Dialogul cu comunităţile de români din străinătate trebuie să fie constant şi proactiv.

Programul Dialog cu diaspora pe teme consulare şi sesiunile informative cu cetăţenii români din străinătate trebuie continuate şi dezvoltate”, a adăugat premierul, conform de dcnews.ro.

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL