Marcel Ciolacu: 2023 a fost un an cu multe provocări pentru România

Sursă foto: Marcel Ciolacu
Sursă foto: Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, duminică, un mesaj de Anul Nou, în care face referire la provocările anului 2023. Premierul trece în revistă unele dintre măsurile luate în acest an – reducerea inflaţiei, plafonarea preţurilor la unele alimente, reducerea cheltuielilor buhetare – dar apreciază că mai sunt lucruri de făcut şi în anul care urmează.

”Am credinţa că 2024 va fi un an mai bun”, a transmis premierul.

”Dragi români, 2023 a fost un an cu multe provocări pentru România. Am încercat împreună să le depăşim. Pe unele, cred că am reuşit. Cea mai importantă provocare pentru mine, şi misiunea mea ca premier, a fost protejarea nivelului de trai al românilor”, a transmis, duminică, Marcel Ciolacu.

Acesta afirmă că s-au luat măsuri împotriva creşterii preţurilor.

”Ştiu că nu este suficient, preţurile sunt încă mari pentru mulţi dintre dumneavoastră. Mai mult, am investit în producţia românească. Doar aşa vom putea CUMPĂRA ROMÂNEŞTE produse din România! Şi vom putea susţine fermierii şi antreprenorii români. Aşa cum am promis, am redus semnificativ inflaţia şi am speranţa că anul viitor va scădea şi mai mult. Am renegociat şi am modificat PNRR-ul. Am scos procentul de 9,4 la sută prin care pensiile ar fi fost îngheţate până în 2070. Aşa putem să creştem pensiile de două ori anul viitor. La 1 ianuarie cu 13,8 la sută şi în septembrie prin recalculare. Pensionarii care au muncit şi contribuit în egală măsură vor primi în sfârşit pensii egale”, a mai transmis premierul.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL