Marius Dunca, senator PSD Brașov: „România are cel mai mare număr de angajați din ultimii 20 de ani”

Sursa: X

Președintele organizației județene Brașov a PSD, Senatorul Marius Dunca, analizează datele statistice furnizate de Ministerul Muncii cu privire la piața muncii din anul 2023. Dunca subliniază faptul că România înregistrează cel mai mare număr de salariați din ultimii 20 ani, precum și o evoluție istorică a Produsului Intern Brut.

„Evoluția pieței muncii din țara noastră este un proces care se datorează unor factori multipli. Pe de o parte vorbim despre măsurile guvernamentale care au scos la lumină peste 100.000 de locuri de muncă în ultimii doi ani, pe de altă parte vorbim despre un impact puternic pe care Uniunea Europeană îl are asupra economiei naționale. În 2023, România a înregistrat 5,74 milioane de salariați și un total de 6,72 milioane de contracte de muncă. Aceste locuri de muncă generează venituri pentru salariați și, la fel de important, taxe și impozite plătite la bugetul de sănătate și la cel de pensii. Dacă analizăm, numai în anul 2023 am avut o creștere de peste 13% numai la aceste două categorii bugetare, de la 139,9 miliarde în 2022, la 158,6 miliarde de lei în 2023. Toți acești bani merg pentru a asigura servicii mai bune pentru oameni, pentru a susține investițiile în sănătate și pentru a permite plata pensiilor pentru cei în vârstă”, susține Președintele PSD Brașov.

Dunca spune că România se bucură în prezent de toate facilitățile puse la dispoziție de Uniunea Europeană, atât din perspectiva afacerilor din țară, cât și din punct de vedere al creșterii volumului de afaceri de pe plan intern.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL