Martor al dezastrului de la Crevedia: „Nu suntem în siguranță, ne e frică să trăim în țara noastră”

Suflul exploziilor de la stația GPL au lăsat foarte multe ruine în urma lor. Mai multe case au fost distruse, la fel și mașini.

Un martor al exploziilor soldate până acum cu doi morți și 56 de răniți a declarat că s-a speriat  tare, imaginea fiind de nedescris.

„S-a văzut o flacără mare în aer, apoi la circa două secunde o bubuitură foarte mare și un suflu puternic venit spre noi. Cei care nu au stat bine pe picioare au căzut pe jos, alții s-au speriat foarte, foarte rău. A fost o imagine de filme horror. Am o cunoștință la spital care este în stare foarte gravă și sperăm ca totul să fie bine. Sunt trist pe Guvern, pe toată conducerea care este în România. Nu putem să  trăim în siguranță. Ne e frică să trăim în țara noastră natală”, a declarat bărbatul la Digi24.

Totodată, au apărut imagini devastatoare cu urmările tragediei din Crevedia. Opt case au fost arse complet, alte 11 sunt afectate și zeci de mașini au fost făcute scrum.

Șeful DSU, Raed Arafat, a confirmat duminică și cel de-al doilea deces. Este vorba despre o femeie care era internată la Floreasca și care era soția bărbatului care a murit ieri după ce a făcut infarct în timpul exploziilor. Ea avea arsuri pe 95% din corp. În continuare se fac pregătiri pentru transferarea marilor arși în străinătate.

„Referitor la transferuri, la ora 16,00 va pleca următorul avion. Dacă totul va merge bine, o să avem pacienţii trimişi unul la Viena, doi la Graz, doi la Berlin. Este în curs de pregătire un al patrulea avion care să plece astăzi şi (…) o să stabilim destinaţia şi care sunt pacienţii (…). Colegii ne-au promis că vom primi rapoartele medicale a încă patru sau cinci pacienţi. (…) Continuăm să transferăm pacienţii care se consideră de către medici că trebuie să plece”, a mai spus Arafat.

Numărul mare de pompieri răniți în urma exploziei s-a datorat exploziei unei cisterne pe care pompierii încercau să o răcească.

În acest moment, în spitalele din București sunt 46 de victime, internate, 13 sunt la Spitalul Bagdasar Arseni, 4 la Spitalul de Arși, 28 la Floreasca, 1 la Elias. 8 pacienți sunt intubați.

Potrivit lui Arafat, patru victime au fost deja transferate, două la spitale din Belgia și alte două în Italia.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL