Măsuri de protecție a adolescenților pe Facebook și Instagram, anunțate de Meta

Meta
foto: Meta

Grupul Meta care deține Facebook și Instagram anunță măsuri fără precedent pentru protecția adolescenților. Postările care le pot da tinerilor idei periculoase vor fi ascunse. Noile reguli vin pe fondul criticilor aduse companiei americane în legătură cu efectele negative ale rețelelor de socializare asupra acestei categorii de vârstă.

Postările care au legătură cu anumite subiecte sensibile, precum autoflagelarea, violența grafică și tulburările de alimentație, nu vor mai apărea în newsfeed-urile adolescenților, potrivit Meta.

Mesajele respective vor fi pur și simplu ascunse, pentru a nu-i expune pe minori unor idei periculoase.

De asemenea, adolescenții nu vor mai putea fi contactați decât de utilizatori pe care-i urmăresc. În plus, comentariile deranjante vor fi ascunse automat, anunță Meta.

Compania spune că înainte de a lua aceste măsuri, s-a consultat cu experți în dezvoltarea adolescenților, pentru a decide ce tipuri de conținut ar trebui blocat.

Noile măsuri sunt printre cele mai restrictive luate vreodată de grupul Meta, iar adolescenții care folosesc deja Instagram sau Facebook vor fi trecuți automat la noile setări.

Setul de restricții vine pe fondul mai multor procese, în care compania a fost acuzată că a urmărit în mod special să atragă copii sub 13 ani și că nu a fost transparentă cu privire la modul în care gestionează conturile acestora.

Grupul Meta a fost dat în judecată de peste 40 de state americane, pentru că rețelele sale de socializare folosesc tot felul de metode pentru a le crea dependență tinerilor.

În plângerea depusă în justiție, compania este acuzată că a indus publicul în eroare, încercând să-i atragă pe tineri către aceste platforme care le afectează sănătatea mintală.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: