Materiale radioactive într-o locuință din Sydney. Trei persoane au ajuns la spital

do not cross line
Sursa foto: unsplash

Trei persoane au fost transportate la spital, după ce au fost găsite materiale radioactive în interiorul unei case din sudul oraşului Sydney, relatează BBC.

Timp de mai multe ore, locuinţa din Arncliffe a fost izolată, fiind desfăşurate benzi care avertizau asupra existenţei unui pericol toxic, nuclear sau biologic în interior. Fotografiile de la faţa locului au arătat o casă din cărămidă roşie, înconjurată de o bandă pe care scria „Zonă contaminată – nu intraţi – zonă periculoasă”.

Forţele de frontieră australiene au confirmat ulterior că oficialii au efectuat o operaţiune cu ajutorul echipajelor de pompieri.

Departamentul de pompieri şi salvare din New South Wales a declarat că au fost găsiţi „izotopi radioactivi de nivel scăzut”. Materialul a fost descoperit într-un container adecvat şi eficient, fără eliberare de radiaţii, a mai adăugat brigada, într-un comunicat.

„Au reuşit să sigileze în continuare materialul fără incidente. Trei ocupanţi ai adresei au fost duşi la spital, doar pentru observaţie”, au precizat autorităţile.

Teste suplimentare efectuate de Autoritatea pentru Protecţia Mediului (EPA) au confirmat că nu există dovezi de expunere.

Locuitorii din apropiere au fost evacuaţi ca măsură de precauţie, dar între timp s-au întors în casele lor de pe strada Kelsey.

Anterior, postul local de televiziune Channel 10 a anunţat că a fost descoperiţi mercur, precum şi un izotop de uraniu, dar acest detaliu nu a fost confirmat de autorităţi.

Potrivit presei locale, în locuinţa percheziţionată ar locui un bărbat care lucrează la aeroportul din Sydney.

Deocamdată nu au fost furnizate detalii despre cum s-a ajuns la raidul de la această adresă, arată News.ro.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL