Mecanic de locomotivă depistat pozitiv la canabis, alți doi refuză testarea

Sursă foto: CFR Călători
Sursă foto: CFR Călători

Un mecanic de locomotivă a fost depistat pozitiv la canabis iar alţi doi care desfăşurau activităţi de manevră au refuzat testarea pentru depistarea substanţelor psihoactive, celor în cauză fiindu-le întocmite dosare penale, informează CFR Călători.

La iniţiativa companiei, miercuri, 27 septembrie, reprezentanţi ai Revizoratului General de Siguranţa Circulaţiei din cadrul companiei împreună cu reprezentanţi ai Poliţei Transporturi Buzău au desfăşurat activităţi specifice la Revizia de Vagoane Călători din staţia CF Buzău, în cadrul planului de acţiune „Rail Action Week”, pentru depistarea mecanicilor de locomotivă care desfăşoară serviciul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

„În urma acestor acţiuni de control, un mecanic de locomotivă a fost depistat pozitiv la substanţa THC (canabis) la testarea rapidă, iar alţi 2 mecanici de locomotivă care desfăşurau activităţi de manevră au refuzat testarea pentru depistarea substanţelor psihoactive, ulterior refuzând şi prelevarea de mostre biologice pentru stabilirea substanţelor psihoactive în sânge. Celor în cauză li s-au întocmit dosare penale, sub aspectul comiterii infracţiunilor de prezenţă la serviciu sub influenţa substanţelor psiohactive (conform art. 331 alin.2 Cod Penal) şi neîndeplinirea datoriilor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă (conform art. 329 alin. 1 Cod Penal.)”, precizează sursa citată.

Acţiuni similare au avut loc în ultimele zile şi pe raza sucursalelor Bucureşti, Craiova şi Cluj şi se vor derula şi în perioada următoare, la nivelul salariaţilor CFR Călători cu responsabilităţi în siguranţa circulaţiei.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL